vrijdag 27 november 2020
2010TOP  Retail Solutions FN TOP add

Eerste webinar FPC Snijorchidee smaakt naar meer

Eerste webinar FPC Snijorchidee smaakt naar meer

De FPC Snijorchidee heeft als eerste productgroep een online productbijeenkomst georganiseerd als vervanging van de Productdag. Het webinar had de vorm van een talkshow. De productgroep is hard geraakt door corona vanwege het instorten van de markt voor evenementen, maar aan tafel waren de geluiden weer hoopvol naar de toekomst.

Het webinar vond plaats onder leiding van Royal FloraHolland en werd gehost door Maarten Huisman van veredelaar Sion. FPC-voorzitter Peter Zwinkels onderstreepte hoe uitzonderlijk de crisis is. Hij gaf aan dat hij in de veertig jaar als Cymbidium-kweker nog nooit heeft meegemaakt dat zijn bloemen doordraaiden. Hij was ook blij met de snelle actie vanuit de veiling om aanvoerregulering in te voeren. Na een periode van lage prijzen trekt de markt weer aan en noemt hij de prijsvorming van de laatste weken hoopgevend.

Tijdens het webinar kwamen ook Pascal Matla van kwekerij Walter Grootscholten, Bob van Vianen van Holex en Coen Waarsenburg van Art4You Decorations aan het woord. Zij deelden hun ervaringen en ideeën om in een crisis kansen te creëren en te benutten. Productmanager Manon Poot van Royal FloraHolland deelde vragen van kijkers met de gasten aan tafel. 
Gastvrijheid voor de talkshow werd verleend door kwekerij Walter Grootscholten.

De opzet werd gewaardeerd door de kijkers. "Ook prettig om eens niet de deur uit te hoeven voor de Productdag. Mooi initiatief en leuk om te volgen! Goede host ook", aldus cymbidiumkweker Coen Stricker. 


01-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS