zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

De leukste reactie zichtbaar houden #blog

De leukste reactie zichtbaar houden #blog

Deze keer weer wat praktische tips die het werken met en rond Instagram gemakkelijker en prettiger moeten maken. Krijg je op een post veel reacties dan is het wel eens lastig die ene terug te vinden. Die ene reactie goed in beeld brengen, kan een mooi stukje reclame zijn. Deze nieuwe functie op Instagram komt dan goed van pas; we kunnen namelijk reacties ook vastpinnen. Zelfs verwijderen behoort tot de opties maar pas daar wel mee op…

Die reactie is leuk

We kennen het wel. Heb je een hele mooie en waardevolle post gemaakt op je Instagram account, komen er erg veel reacties op. Je leest een hele leuke en positieve reactie en wil die graag snel terug kunnen vinden. Dat was lang niet altijd even makkelijk, want waar stond ie ook alweer?
Instagram heeft daar nu een oplossing voor bedacht. Zie je een erg leuke, positieve, grappige of zinvolle reactie en je wilt de reacties ook meer die kant op laten gaan, dan kan je ze tegenwoordig bovenaan vastpinnen.

Hoe doe je dat? Volg de volgende stappen:

  1. Open het bericht waarbij je een reactie wilt vastpinnen
  2. Houdt de reactie ingedrukt totdat je bovenaan een balkje zit met icoontjes
  3. Klik op het icoontje van ‘pinnen’.
  4. Klik op “opmerking vastzetten“ en de opmerking staat en blijft bovenaan.

Na het vastzetten kan je de vastgezette reactie ook weer losmaken. Houdt de vastgepinde reactie even ingedrukt er klik op losmaken.


Invoegen en verwijden vastpinnen reactie op Instagram

Dit kan erg prettig zijn om wat extra aandacht te vestigen op positieve reacties. Het kan jou helpen om juist dat extra toe te lichten of meer reacties te krijgen van dezelfde strekking.
Maar let wel op de valkuil om niet altijd alleen maar ophemelende reacties te pinnen. Dat kan verkeerd uitpakken.

Daarnaast goed om je te realiseren dat de persoon van wie je een reactie hebt vastgepind hiervan wel een melding krijgt. Dus vergeet dat niet. Maar, dat is eerder positief dan negatief.

Die reactie maar even niet!

Zo kan je natuurlijk ook reacties verwijderen. Daarvoor doorloop je dezelfde stappen als hierboven beschreven maar ga je niet klikken op de ‘pin’ maar op ‘prullenbakje’. Zo kan je hele negatieve reacties verwijderen. Zo kan je er voor zorgen dat er meer positiviteit zal ontstaan in de reacties op jouw posts.

Met het verwijderen van reacties kan wel een vervelende situatie ontstaan. De persoon waarvan je de reactie hebt verwijderd kan namelijk wederom een reactie plaatsen. Die komt dan weer bovenaan te staan. Zo kan het even doorgaan met als gevolg dat er toch een negatieve toon ontstaat die jij niet wil. Soms kan je het beter maar laten staan en de conversatie aangaan, via directe berichten, om te achterhalen wat er werkelijk achter zit.
Het kan zelfs zo ver gaan dat meerdere mensen dan ineens negatief worden omdat je de negatieve reactie verwijderd hebt. Dus let altijd wel goed op. Hou in de gaten wat er gebeurt als je een negatieve reactie verwijdert.

Een leuke en mooie nieuwe toevoeging voor en op Instagram. Het platform waar we op leuke en mooie manier visueel kunnen laten zien wat we doen en wat we hebben. Hou het gezellig en eerlijk.

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
01-10-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS