donderdag 25 februari 2021
FN TOP add FN TOP logo

Grote sierteeltbedrijven zien gezamenlijk af van deelname aan IPM 2021

Grote sierteeltbedrijven zien gezamenlijk af van deelname aan IPM 2021

Deze week hebben 19 grote bedrijven uit de sierteeltsector gezamenlijk besloten om niet deel te nemen aan de IPM Essen 2021. Zij ondertekenden met elkaar de volgende verklaring:

"In het licht van de recente ontwikkelingen rond COVID-19, het aanhoudende risico voor onze klanten en medewerkers en de verantwoordelijkheid die we zien om de verspreiding van het virus te helpen stoppen, hebben we besloten om niet deel te nemen aan IPM 2021."

De verklaring is ondertekend door de volgende veredelaars en productie- of distributiebedrijven:

ABZ Seeds BV  P. van der Haak Handelskwekerij
Beekenkamp Plants B.V.  PanAmerican Seed
Danziger  Renner Print
DeCock Plants  Sakata Ornamentals
Schneider Youngplants Dümmen Orange The Netherlands B.V.
Evanthia Seeds & Plants  Schoneveld Breeding
Florensis  Sentier Az. Agr. s.s.
Gediflora  Syngenta Flowers
HilverdaFlorist  Westhoff
MNP flowers / Suntory Flowers

Op basis van de huidige kennis over COVID-19 en de steeds veranderende strenge internationale regelgeving en restricties, zijn alle bedrijven het erover eens dat ze hun klanten en personeel niet willen blootstellen aan de verhoogde risico's die deelname automatisch met zich meebrengt.

De sierteeltsector is tot nu toe relatief ongeschonden door deze pandemie heen gekomen. Dit is mede bereikt door verschillende samenwerkingen binnen de sector. De aanvullende conclusie van de bedrijven is dan ook dat de sector moet bijdragen aan de uitroeiing van het virus, in plaats van deel te nemen aan een internationale vakbeurs waardoor het risico op verdere besmetting toeneemt. 

De genoemde bedrijven zijn al jaren vaste deelnemers aan de IPM en laten weten dat het een moeilijke maar hoogst noodzakelijke beslissing was. In de hoop op betere tijden kijken zij uit naar het vooruitzicht om in 2022 weer deel te nemen.

 


10-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS