dinsdag 3 augustus 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Lisianthus in oktober op Bloemenagenda

Lisianthus in oktober op Bloemenagenda

De lisianthus staat in oktober op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. De lisianthus draagt de Latijnse naam: Eustoma russellianum of grandiflorum en komt van nature voor in de Verenigde Staten. Hier groeit de plant als eenjarig gewas in woestijn- en prairieachtige gebieden in onder andere rivierbeddingen.

De naam lisianthus is een combinatie van de Oudgriekse woorden 'lysis' en 'anthos', wat respectievelijk bitter en bloem betekent. De woorden refereren aan de bittere smaak van sommige medicinale planten. De plant en bloem van de Lisainthus zijn overigens niet geschikt voor consumptie.

Er zijn enkelbloemige en dubbelbloemige lisianthussoorten met klein en grote bloemen. Van stek tot bloem duurt zo’n tien tot twaalf weken ongeacht in welke tijd van het jaar de plant groeit. Lisianthus is het hele jaar verkrijgbaar in een breed kleurenspectrum. Ook zijn er volop tweekleurige variëteiten. Nieuw zijn de soorten met extra grote, volle bloemen en een record aan bloemblaadjes. Ook de natuurlijk ogende variëteiten komen steeds meer voor, die bloemen lijken net vers geplukt.

bron en beeld: mooiwatbloemendoen.nl


09-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS