maandag 27 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Tulpendag op de Dam gaat in januari 2021 niet door

Tulpendag op de Dam gaat in januari 2021 niet door

De tiende Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam gaat zaterdag 16 januari 2021 niet door. In plaats daarvan is Tulpen Promotie Nederland (TPN) bezig met een bijzonder alternatief om de start van het tulpenseizoen toch goed onder de aandacht te kunnen brengen. Met de huidige coronamaatregelen is het organiseren van de pluktuin op de Dam een te groot risico. De afgelopen jaren zijn hier jaarlijks bijna 20.000 mensen uit binnen- en buitenland afgekomen en dit is door TPN niet te organiseren binnen de coronamaatregelen. Binnenkort wordt duidelijk wat de alternatieve invulling zal zijn.

“Tulpendag 2021 is een jubileumeditie, maar door de grote onzekerheid die COVID19 veroorzaakt, achten wij het niet reëel om rondom de start van het nieuwe tulpenseizoen een groot publieksevenement te organiseren.We zijn druk bezig met een corona-proof alternatief voor de 10e Tulpendag waarbij we het verbroederende en positieve karakter als ook de internationale uitstraling willen behouden”, vertelt Tulpenbroeier Arjan Smit, voorzitter van TPN. “Onze creatieve denktank heeft een geweldig idee waarvan de haalbaarheid wordt onderzocht. Hoe dan ook hopen we 2020 snel te vergeten en kijken reikhalzend uit naar een positief 2021 waarbij een nieuwe klap van COVID19 ons hopelijk bespaard zal blijven.”

Vlaggenactie

De TPN-leden hebben een bijzonder zwaar tulpenseizoen achter de rug, voornamelijk veroorzaakt door het wegvallen van de export. Smit: “We zijn bloemisten, supermarkten, webshops en bloemenkramen in Nederland erkentelijk dat zij extra tulpenacties hebben georganiseerd. We hopen komend seizoen weer op de inzet van de detailhandel en hebben speciale ‘Tulpentijd’ vlaggen gemaakt die tegen kostprijs beschikbaar zijn op tulpenpromotie.nl/promotie. Het lijkt ons geweldig om hartje winter overal oranje tulpenvlaggen te zien wapperen!”.

Nationale Tulpendag is een initiatief van ruim 400 Nederlandse tulpenbroeiers op promotioneel vlak vertegenwoordigd door TPN en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. TPN wordt (financieel) ondersteund door Bloemenbureau Holland en Stimuflori.

 

 


Leandra de Boef | 09-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS