zondag 13 juni 2021
2105 Palletcentrale 2106EvanthiaOnTour

Is uw webshop al een en al gemak? #blog

Is uw webshop al een en al gemak? #blog

We kennen het wel. We zien iets online en willen het graag kopen. We gaan naar de webshop met een mooie aanbieding, weliswaar niet de goedkoopste, maar we kunnen het product snel vinden. So far so good, maar dan ontstaat er ergernis. U mist belangrijke informatie. Die is er wel maar u zoekt u wezenloos. En dan het afrekenen… Eerst verplicht een account aanmaken en dan kunt u alleen met een creditcard bestellen. Pfffff, wat een werk en een ergernis. Ik kan het bijna garanderen, u haakt af. Er is te weinig gekeken, vanuit het perspectief van de klant, naar het gemak van het platform. U koopt dus niet. Jammer, een gemiste kans.


Frustratie ten top soms bij webshops

Een goede webshop is een must

Wie heeft het tegenwoordig niet, een webshop. Gemak dient de mens en het bouwen ervan kunt u met plug-ins ook zelf, toch…. Natuurlijk is dat mogelijk maar voldoet zo’n webshop aan de wensen van uw klant? Komen uw mooie producten wel op de juiste manier naar voren. Gaat het afronden van de bestellingen binnen een paar klikken of moet uw klant een groot aantal stappen doorlopen?

Kortom, geeft uw wel het meest ideale gemak aan uw klanten? Bij sommige webshops gaat het werkelijk bijna vanzelf. Heldere en duidelijke informatie en soms met bijna 1 klik is er iets gekocht of geboekt. Een stukje goede communicatie start in no time daarna en binnen 30 minuten is alles geregeld, weet u alles, en u kunt uw zending gewoon volgen via een track en trace code. Oh ja en dan nog een ding, de levertijd. Er zijn nog steeds bezorgende partijen die aangeven dat het product morgen bezorgd wordt. Dat is toch niet meer van deze tijd? Dat meot toch nauwkeuriger kunnen? Je wilt als klant een goed gevoel hebben, dus een tijdsframe van 1,5 uur moet lukken toch?. U blij en de verkopende partij ook.

Het draait om gemak, maar niet uw gemak als beheerder, maar het gemak van de gebruiker. Zijn zaken makkelijk te vinden of moet er diverse keren geklikt worden. Hoe meer u door de ogen van uw klant kijkt hoe meer u erachter komt waar een goede webshop aan moet voldoen. Kijk eens mee bij een klant als deze iets gaat bestellen en luister en kijk. Wordt alles makkelijk gevonden? U weet hoe u moet zoeken en waar u dan op moet klikken, maar weet uw klant dat ook? Hoe gaat het met het afronden van het bestellen en eventueel het betalen. Is iDeal makkelijk? In Nederland herkennen ze dat wel, maar zeker niet in elk land. Veel landen werken alleen met een creditcard. Bent u daar op voorbereid?
Zijn de voorraden goed op orde? Is de levertijd goed in beeld? Weet de klant uiteindelijk binnen de door u gestelde tijd wat er besteld is? Is die communicatie helder?

Gemak dient de mens, zeker als het gaat om online aankopen. Het is een commodity geworden dat het goed gaat. Loopt het nog niet helemaal zoals u zou willen, dan loopt u achter en zullen mogelijk klanten vertrekken. Een keer iets bouwen is leuk, maar hou het up-to-date, vanuit de ogen en het perspectief van de klant.

 

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
03-09-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV

Goed geschreven en duidelijk benaderd. Door de ogen van klanten, uw klanten leren kennen ....

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS