donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Goud voor Magnolia Genie

Goud voor Magnolia Genie

Magnolia ‘Genie’ van Vance Hooper uit Nieuw-Zeeland is gedurende enkele seizoenen gevolgd door de keuringscommissie van de KVBC. Onlangs is de beoordeling van deze prachtige Magnolia bekend gemaakt en is ze beloond met een KVBC-Award Goud. De Magnolia ‘Genie’ is het resultaat van 15 jaar veredeling binnen de species soulangeana en liliiflora. ‘Genie’ is compact en wordt in 10 jaar tijd 3 meter. 

Volgens de keuringscommissie is het een vernieuwende cultivar op verschillende vlakken. De groeiwijze is dicht vertakt en compact, waardoor ‘Genie’ geen boom zal vormen maar altijd een een struik zal blijven. De hoofdbloei valt in het voorjaar, maar gedurende de gehele zomer worden vrij veel bloemen gevormd waardoor de plant steeds goed in bloei staat en haar sierwaarde houdt. De bloemknoppen worden na de winter gevormd, waardoor ze geen last hebben van bevriezing. Ook als de voorjaarsbloei wordt aangetast door nachtvorst, bloeit de plant ‘s zomers door. De bloemen zijn warm bordeauxrood. Het blad is donkergroen en gezond.

Het behalen van de KVBC-Award Goud betekent dat ‘Genie’ zich in de praktijk bewezen heeft en dus behoort tot de toppers van het sortiment. Het ras is kwekersrechtelijk beschermd en het management wordt gevoerd door Plantipp BV uit IJsselstein en Kiwiflora uit Nieuw-Zeeland.

 

 


27-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS