donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Azalea seizoen in de startblokken

Azalea seizoen in de startblokken

Bij Van der Voort Potplanten BV staat het Azalea seizoen weer voor de deur. Maandag 24 augustus is de kweker uit Honselersdijk weer gestart met uitleveren. Samen met de beste kwekers in België streeft de kweker het hele seizoen naar een kwalitatief goed en breed assortiment Azalea’s.

Er wordt gestart met de potmaten 12, 14 en 17 cm, maar uiteindelijk heeft Van der Voort Azalea’s leverbaar van potmaat 6 tot en met 17 cm. Het totale aanbod is te vinden op FloraXchange, waar klanten exact kunnen vinden wanneer welke potmaten in welk deel van het seizoen verkrijgbaar zijn. 

Azalea Pink Spider

Later in het jaar wordt het assortiment uitgebreid met bijzondere vormen, zoals boog, rekje, piramide, gevlochten stam of 2-kroon. Deze speciale vormen biedt Van der Voort ook in de mix aan. "Eén mixtray met bijvoorbeeld een piramide, boog en een dubbele kroon is ideaal voor de ketens en winkels die graag bijzondere Azalea vormen in de winkel willen hebben staan," vertelt Luc van der Sar, accountmanager Azalea bij Van der Voort Potplanten. "We zien dat klanten bijzondere vormen heel gaaf vinden, maar dat bijvoorbeeld een laag van één vorm veel is. Hiermee vergroten wij de keuze voor onze klanten voor de bijzondere vormen die je met Azalea’s kunt maken."

Noviteiten

Vanuit de kraamkamer komen dit seizoen twee unieke Azalea’s op de markt: de Azalea Rila en de Azalea Visolotto. De Rila is een prachtige dubbelbloemig soort, die rijk bloeit, donkergroen blad heeft en vernieuwend is door haar lila-kleurig bloemen. De Azalea Visolotto is een bijzondere verschijning door haar witte bloemen en het roze randje, een opvallende combinatie van kleuren. De Visolotto is bovendien half gevuld enkelbloemig. Een fijne bijkomstigheid van deze rijkbloeiende plant is dat deze geen schubblaadjes heeft, hierdoor valt deze niet uit. De nieuwe varianten kunnen zeker zes weken bloemen geven.

Vanaf week 36 komen de eerste Azalea’s ook weer voor de klok via de RFHQ veilgroep voor Rhododendron. Dit betekent dat bovenop de VBN productspecificaties, bepaalde hogere minimum eisen zijn gesteld, waardoor er nog meer garantie op een goede kwaliteit op de klok is, mét een regelmatige aanvoer. "Voor onze klanten willen we graag de beste kwaliteit en de klok zien wij ook echt als klant. Het is fijn dat we met alle Azaleakwekers op de klok ook de kwaliteit kunnen garanderen door middel van zo’n Quality blok", alsdus Van der Sar.

 


26-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS