zondag 1 november 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Fruitveredelaar Fresh Forward Breeding sluit aan bij Breeding Accel

Fruitveredelaar Fresh Forward Breeding sluit aan bij Breeding Accel

Fruitveredelaar Fresh Forward Breeding heeft zich onlangs aangesloten bij Breeding Accel, het in 2014 opgerichtte samenwerkingsverband van KP Holland, Schoneveld Breeding, Sion Orchids en Interplant Roses. De fruitveredelaar is met name gespecialiseerd in de veredeling van aardbei en appel.

De veredelaars in Breeding Accel willen met elkaar de “Time to Market” voor nieuwe producten verkorten door hun krachten te bundelen op het gebied van veredeling, onderzoek en innovatie. Volgens het samenwerkingsverband werpt deze bundeling van rkachten haar vruchten af door het efficiënt gebruik maken van elkaars kennis en onderzoeksfaciliteiten op het gebied van moleculaire en celbiologische technieken.

"De uitbreiding met Fresh Forward is voor Breeding Accel zeer waardevol vanwege de verbreding van onderzoekscapaciteit en de kennis van moleculaire veredeling", vertelt Peter van de Pol, woordvoerder van Breeding Accel. "Doordat Fresh Forward vanuit een andere gewasgroep naar onderzoek en veredeling kijkt, komen vanuit verschillende invalshoeken nieuwe inzichten beschikbaar."

Daarnaast ziet Breeding Accel ook veel toegevoegde waarde in de sterke band die de fruitveredelaar heeft met WUR (Wageningen University & Research). Fresh Forward krijgt met de samenwerking toegang tot de kennis en faciliteiten van de Breeding Accel partners op het gebied van celbiologische ondersteuning van de veredeling. 

26-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS