zondag 1 november 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

Genieten van de Dahlia voor consument en vakhandel

Genieten van de Dahlia voor consument en vakhandel

Wie deze periode door de bollenstreek rijdt, wordt blij verrast door de kleurenpracht van de bloeiende dahliavelden. Ze zijn niet alleen op de uitgestrekte velden te zien, maar ook bijvoorbeeld in de tuin van Kasteel Keukenhof, waar meer dan 150 soorten geplant zijn. Ook in de CNB showtuin bij De Tulperij in Voorhout zijn wel 600 soorten in bloei te bewonderen.

De Dahliavelden zijn meestal niet openbaar, maar bij bijvoorbeeld FAM Flower Farm kan wel een bezoek gereserveerd worden en kan er zelfs een fotoshoot geboekt worden tussen de dahlia-pracht. 

Holland Dahlia Event

Voor de vakhandel wordt deze periode het Holland Dahlia Event georganiseerd. Hierbij kunnen bezoekers uit de sector vanaf midden augustus zeven dahlia-bedrijven op afspraak bezoeken. Een groot deel van het geteelde dahlia areaal wordt in de Bollenstreek geteeld. De zeven bezoeklocaties liggen allemaal in het hart van de Bollenstreek in een straal van zo’n 10 kilometer rond Lisse.

De laatste tijd neemt de populariteit van de dahlia als snijbloem steeds meer toe. De bijzondere bloemen worden steeds meer gewaardeerd door arrangeurs en stylisten. De focus op het gebruik van dahlia’s om in de tuin te planten ligt voor de export al een tijdje op grootbloemige- en aparte dahlia bloemen. Ook vanuit Bloemenbureau Holland is er speciale aandacht voor de Dahlia, die in de maand augustus op de bloemenagenda staat.

Zundert

Ook in de regio Zundert zijn dit jaar Dahliavelden te bewondren. Ondanks dat het jaarlijske corso door corona niet door kan gaan hebben de verschillende buurtschappen eerder dit jaar wel dahliaknollen geplant en toch dahliavelden aangelegd. Dit was van belang voor de het behoud van de dahliaknollen. Deze zijn vaak meerdere jaren te gebruiken. Na het corso van vorig jaar zijn ze uit de grond gehaald en opgeslagen. Wanneer ze in het voorjaar niet geplant zouden zijn, hadden ze bovengronds een eerste groeispurt gekregen, waarna ze zouden gaan rotten en weggegooid konden worden. Niet planten, zou betekenen dat de buurtschappen volgend jaar al hun knollen nieuw moeten inkopen. Jaarlijks gaan er in Zundert tussen de 500.000 en 550.000 dahliaknollen de grond in. 

 

 

Bron: www.floranews.com
Leandra de Boef | 26-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS