zondag 1 november 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

150.000 door corona onverkochte perenbomen vinden nieuwe bestemming

150.000 door corona onverkochte perenbomen vinden nieuwe bestemming

150.000 zelfbestuivende conference handperenboompjes. Onverkocht door corona, maar de kweker uit Terwolde moest er vanaf omdat zijn koelcel leeg moet voor de lading nieuwe boompjes die er aankomt. Normaal gesproken worden ze evrscheept naar het buitenland, maar door de coronacrisis kon dit niet doorgaan.

Aan verbranden of versnipperen moest de kweker niet denken en daarom zocht hij contact met het initiatief Meer Bomen Nu om ze gratis weg te geven. Van de 150.000 heeft Meer Bomen Nu er 80.000 opgeslagen tot het plantseizoen, maar voor 70.000 zochten ze een onderkomen bij burgers. En met succes. Op alle 15 locaties zijn de bomen opgehaald. Bij de ophaallocatie in Leeuwarden was het zaterdagochtend meteen al ongelooflijk druk, vertelde verslaggever Roel Pauw in het NOS Radio 1 Journaal. "Er staat een heel lange file nu. Vanochtend kwam er iemand met een trailer om vijftig boompjes op te halen voor een voedselbos. Maar ik zag ook mensen boompjes meenemen op een scootmobiel en onder de snelbinders van een fiets."

Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu heeft als doel  om deze winter 1 miljoen bomen gratis weg te geven. Door gebruik te maken van enthousiaste vrijwilligers en gratis bomen – van kwekers of zaailingen uit de natuur – willen ze laten zien dat nieuwe natuur maken helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. 

In augustus worden tijdelijk 190.000 fruitbomen opgeslagen en van half november tot half maart worden er bomen verzameld in natuurgebieden. Deze worden geplant bij boeren, burgers en gemeenten in de buurt. Alle bomen en struiken die dan over zijn worden weggegeven zodat zij op de Nationale Boomfeestdag op 17 maart de grond in gaan.

foto: Meer Bomen Nu


24-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS