donderdag 29 oktober 2020
2010TOP  Retail Solutions 2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020

HBA organiseert snijhortensia open dagen

HBA organiseert snijhortensia open dagen

HBA organiseert op donderdag 3 september en vrijdag 4 september twee open dagen voor snijhortensia-kwekers en -relaties. De presentatie biedt bezoekers de gelegenheid een aantal nieuwe HBA-snijrassen te bekijken en informatie uit te wisselen in een persoonlijke sfeer. De bezoekers worden dor de kas begeleid door Erik van Rossum en Jaap Stelder van HBA.

Omdat door corona de FlowerTrials werden geannuleerd organiseerde HBA in juni al eens een VIP-event voor pothydrangeakwekers. ,,Het houden van een kleinschaliger presentatie waar persoonlijk contact voorop staat, is ons goed bevallen’’, zegt Stelder. ,,Daarom organiseren we voor snijhortensiakwekers nu twee aparte open dagen.’’

Tijdens de open dagen toont HBA een aantal vernieuwende soorten. Veelbelovend om te zien is bijvoorbeeld dat Royal Wedding, een spierwitte snijhortensia de hittegolf van augustus prima doorstaan heeft. Momenteel staat ook het productievak Royal Parade erg mooi in bloei en blijven de planten elke week weer mooie blauwe bloemen geven. Van Royal Opera, Royal Palace en diverse andere soorten zijn naast de verse ook de eerste doorgekleurde bloemen te bekijken.

Stand van het gewas

HBA-teeltdeskundige Erik van Rossum praat bezoekers bij over de stand van het gewas. Hij heeft o.a. een proef gedaan met het toppen van planten op verschillende tijdstippen en laat zien hoe de verschillende soorten daarop reageren. Ook is hij bezig met de opkweek van jonge planten die in het najaar worden uitgeleverd aan kwekers en toont hij graag hoe de jonge planten zich ontwikkelen.


20-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Adomex


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS