zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Gebruiken jullie de showcase al? #blog

Gebruiken jullie de showcase al? #blog

Wie zit er niet op LinkedIn? Ik denk dat veel lezers van deze website wel een LinkedIn profiel hebben en er zijn er zeker die er positief gebruik van maken en er ook resultaat uit halen.
Als ik even verder kijk naar de bedrijfspagina’s, dan word ik iets stiller. Vaak is het alleen een pagina met erg weinig activiteit en als er al iets gebeurt is het vaak saai en zeer algemeen gericht. Dit terwijl veel bedrijven mooie productgroepen hebben en een brede klantenkring bedienen. Waarschijnlijk kennen jullie de showcase-mogelijkheid niet van en met LinkedIn. Even een uitleg.

Showcasepagina

Bij mijn rondgang langs een aantal bedrijfspagina’s op LinkedIn zag ik vooral een redelijk stille boel. Er wordt weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om per doelgroep, per productgroep, per afzetgebied of noem maar een segmentatie, gebruik te maken van een showcasepagina op LinkedIn.

Een showcasepagina is een pagina die volledig in het teken staat van een merk, product, dienst of doelgroep. Het biedt de mogelijkheid om beter in te spelen op de interesses van de doelgroep. Je nieuws verdelen over de diverse segmenten die je bedient is alleen maar gunstig. Jouw klanten uit een land kan je daar naartoe verwijzen en in de juiste taal hun eigen content geven.
Showcasepagina’s zijn altijd gelinkt aan een bedrijfspagina maar beschikken over eigen content en eigen volgers. Zo’n pagina ziet er dan ook bijna hetzelfde uit als een klassieke bedrijfspagina. Een LinkedIn-gebruiker kan de showcasepagina bereiken via de zoekbalk of de gelinkte bedrijfspagina. Standaard kan je maximaal 10 gratis showcasepagina’s maken voor je bedrijfspagina. Zie hieronder hoe het er uit ziet op LinkedIn bij in dit voorbeeld Dutch Flower Group (DFG).


Rechts de showcasepagina's (affiliated pages) van de DFG Group

Hoe maak je ze?

Om een showcasepagina te maken klik je op ‘werk’ en op ‘bedrijfspagina aanmaken’. Je kan nu het paginatype kiezen dat je wil aanmaken, namelijk: klein bedrijf, gemiddeld of groot bedrijf, showcasepagina of onderwijsinstelling aan te maken. Uiteraard kiezen we in deze context voor ‘showcasepagina’.

Vervolgens geef je een naam, koppel je een bedrijfsprofiel, kies je een openbare URL op LinkedIn, voeg je een website toe, selecteer je een bedrijfstak, stel je een profielfoto in en bedenk je een slogan. Kortom, een showcasepagina wordt op dezelfde manier aangemaakt als het klassieke bedrijfsprofiel.


Kies de optie 'showcasepagina' en vul verder in.

Waarom een showcasepagina?

Meestal bedien je één doelgroep met je producten en/of diensten maar meerdere. Je kan je voorstellen dat wanneer jouw klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje zitten, er in deze landen verschillende wensen om informatie zijn. Bij het maken van een showcasepagina kan je ze bedienen in hun eigen taal.

Verkoop je aan verschillende segmenten, zoals bijvoorbeeld retail en groothandel, dan is het nieuws dat je wilt geven of de tips en tricks ook net wat anders. Zo kan je het veel beter splitsen en ieder kanaal van de juiste en specifieke informatie voorzien.

Je vindbaarheid wordt verbeterd. Door meer specifiek te gaan werken op een doelgroep, wordt jouw showcasepagina, en daarmee jouw product en bedrijf, veel beter gevonden. Ook kunnen jouw medewerkers nog veel beter informatie doorgeven aan hun klanten. Ze bedienen de klanten met iets wat ze specifiek zoeken. Zo genereer je dus meer aandacht richting jouw bedrijf. Promotie van zo’n pagina gaat ook veel beter via je medewerkers.
Je gaat veel specifieker en daarmee gerichter bezig met een showcasepagina. De klanten uit dat specifieke segment zullen het erg prettig vinden. Ze hoeven nu niet meer dat ene artikel dat interessant is te filteren uit die 10 die grotendeels minder interessant zijn. Alle content is nu interessant. Het effect zal veel groter zijn.

Denk er maar eens over na, wat zijn mijn doelgroepen. Hoe kan ik een showcasepagina indelen en wat kan ik ze specifiek melden. Daarin schuilt het succes van jouw showcasepagina. Start er eens mee, zet een showcasepagina op en vul deze een tijdje met content specifiek voor deze doelgroep. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
www.bossocialbusiness.nl

Bron: www.floranews.com
20-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 OpenDagenKolsterBV


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS