dinsdag 22 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Alle oude bloemenemmers van FloraHolland komen terug als nieuwe

Alle oude bloemenemmers van FloraHolland komen terug als nieuwe

Inmiddels gebruiken al 31 productgroepen gebruiken de nieuwe bloemenemmer Fc588 an aankomende week is alweer de volgende aan de beurt; de productgroep Gerbera. Emmers die door het overstappen op de nieuwe bloemenemmer niet meer gebruikt worden, worden gerecycled en gebruikt voor de productie van de Fc588. Alle oude emmers (Fc577) komen dus weer terug als nieuwe, waarmee FloraHolland een belangrijke stap zet in de circulariteit van fust.

foto: Royal FloraHolland

Voorheen werd altijd al gerecycled kunststof recyclaat toegevoegd aan nieuwe emmers, dat afkomstig was van afgekeurde bloemenemmers. Het merendeel van de meermalige bloemenemmers bestond dus deels al uit oude bloemenemmers. Maar doordat de veiling vanaf maart 2019 al bezig is met de overstap van Fc577 naar Fc588, blijven er nu al Fc577 en (opzetrek) Fc597 over. Deze worden nu allemaal als grondstof ingezet voor de nieuwe Fc588 en Fc598. Hierdoor bestaat de nieuwe Fc588 momenteel voor 35 procent uit voormalig Fc577.

Samen percentage verhogen

De veiling wil dit percentage nog verder verhogen, maar geeft aan daar hulp bij nodig te hebben. Op de bloemenemmers worden vaak stickers geplakt, die lijm en vuil achterlaten. Dit heeft invloef op de kwaliteit van het recyclaat. De veiling roept op om alleen de zogeheten Normpackstickers te gebruikem, die een in water oplosbare lijmlaag en waterdoorlatende toplaag hebben. Deze zijn in de fustwasmachines goed af te wassen en veroorzaken geen storingen. 

bron: Royal FloraHolland


18-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS