donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Pampasgras brengt elke tuin tot leven

Pampasgras brengt elke tuin tot leven

Of je nou gek bent op natuurlijke tuinen of je juist helemaal zen voelt in strakke moderne tuin, pampasgras is altijd een goed idee. Het stoere siergras zorgt jaarrond voor dynamiek in de tuin. En de pluimen van dit siergras kunnen ook goed gedroogd worden. Prachtig in een vaas voor binnen of op het terras.

Grote siergrassen zijn echte blikvangers, pampasgras (Cortaderia) in het bijzonder. Dit wintergroene siergras kan wel drie meter hoog worden. Er is ook een compacter soort: Cortaderia selloana 'Pumila', die meestal een tot anderhalve meter hoog wordt. Aan het einde van de zomer verschijnen de karakteristieke zilverwitte tot crèmekleurige pluimen.

Natuurlijke tuin

Pampasgras is helemaal op zijn plek in een natuurlijke tuin. Dit hoog opgaande siergras is altijd in beweging, waardoor je tuin tot leven komt. Het gras is ook goed voor de biodiversiteit. Kleine insecten schuilen 's winters graag onder in de plant. En zie je in het voorjaar vogels aan de graspluimen plukken? Dan zijn ze materiaal aan het verzamelen voor hun nest. Nog meer leven in de tuin!

Moderne tuin

In een moderne tuin mag pampasgras eigenlijk niet ontbreken. De zwierige plant verzacht de strakke lijnen, waardoor de tuin een vriendelijke uitstraling krijgt. Hij staat vaak solitair: in z'n eentje is het een echte eyecatcher. Heb je veel ruimte? Dan kun je ook flink uitpakken met een groep, dit geeft een indrukwekkend resultaat!

Pampasgras drogen

Je kunt de pluimen van Pampasgras heel makkelijk drogen. Pluk een paar mooie exemplaren en zet ze losjes in een vaas. Vergeet niet je handschoenen aan te doen, want het blad is vrij scherp. De pluimen drogen aan de lucht. Als je een beetje handig bent, dan kun je er ook een 'floral cloud' van maken. Prachtig!

 

Kijk voor nog meer tuinideeën en inspiratie op www.perennialpower.nl


17-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS