donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Zonnige Rudbeckia straalt door Europa

Zonnige Rudbeckia straalt door Europa

Deze zomer hebben de leden van Fleuroselect de handen ineengeslagen in het kader van de marketingcampagne "2020, het jaar van de rudbeckia'. Met meer dan tachtig variëteiten opgekweekt en aangeplant door vijf hoogstaande openbare parken geeft de campagne een volledig overzicht van het rudbeckia-assortiment. 

Ze zijn te bewonderen in RHS-tuinen Hyde Hall en Harlow Carr in het Verenigd Koninkrijk, in EGA-park Erfurt en het bloemeneiland Mainau in Duitsland, en in de Jardin des Plantes in Frankrijk. Daarnaast toont het onderzoeksinstituut TEGEASC in Ierland ook een deel van het assortiment aan zijn bezoekers. Naar verwachting zullen de aangeplante rudbeckia's op hun mooist zijn van augustus tot het einde van september. Een van de meest indrukwekkende variëteiten in de aanplantingen is volgens Fleuroselect een van de Gold Medal winnaars 2021; Rudbeckia hirta Amarillo Gold van Benary.
 
Rudbeckia hirta Amarillo Gold

Het doel van de campagne is om het enorm brede aanbod voor hobbytuiniers onder de aandacht te brengen. Simon Crawford, commercieel directeur van Burpee Europe en voorzitter van de Home Gardening Business Unit van Fleuroselect: "Elk jaar kiezen we een plant uit die geschikt is voor de hobbytuinier. Voor de eerste keer hebben we variëteiten genomen die zowel uit stek als uit zaad worden vermeerderd, om een goede afspiegeling te geven van de breedte van het assortiment. We verwachten dat de aandacht die dit jaar aan rudbeckia gegeven is de bekendheid van deze plant zal vergroten, en dat meer tuiniers ervoor zullen kiezen om hun tuinen en terrassen te verlevendigen met spectaculaire, langbloeiende rudbeckia's."

Op de RHS-tuinen Hyde Hall en Harlow Carr komen juryleden langs voor de RHS-prijs 'Award of Garden Merit'. De jurycomités hebben drie officiële evaluatiemomenten ingepland gedurende de zomer. Ook zal de publieksprijs 'People's Choice' worden uitgereikt. Peter Seabrook, Britse tuinschrijver en tv-presentator, organiseert de display in Hyde Hall als onderdeel van zijn Floral Fantasia: "De rudbeckia-aanplanting van Fleuroselect overtreft mijn stoutste verwachtingen. De juryleden zullen heel wat uitstekende inzendingen moeten beoordelen. Sommige zijn echt adembenemend met enorm veel grote bloemen. Eind juli zag de beplanting er al geweldig uit, en over een paar weken zal de aanblik spectaculair zijn."

 

Het bloemeneiland Mainau heeft alle tachtig variëteiten over drie locaties in het park verdeeld: rond een gezellige lounge-hoek waar je je kunt ontspannen terwijl je van al het moois geniet, in grote bloempotten op de toegangsbrug van het vasteland naar het eiland, en in de bloemperken die de parkfontein omringen. Het EGA-park in Erfurt heeft het gehele assortiment opgeplant in één gigantisch bloemenperk dat van dichtbij kan worden bewonderd. Ook het nabijgelegen bezoekersplatform biedt vanuit de hoogte een fantastisch uitzicht over alle rudbeckiapracht.

Bloemeneiland Mainau

De Jardin des Plantes, een van de groene toplocaties in Parijs, toont de rudbeckiavariëteiten in gemengde bloembedden. Parijzenaars en toeristen kunnen van de opvallende gele en oranje bloemen genieten terwijl ze door het park lopen.

Het onderzoeksinstituut TEGEASC heeft de uit zaad vermeerderde variëteiten opgekweekt op zijn proeftuin en laat daarmee bezoekers zien hoe bijzonder divers deze soort is.

 


14-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS