donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

JEM-id maakt studenten TU Delft enthousiast voor tuinbouwsector

JEM-id maakt studenten TU Delft enthousiast voor tuinbouwsector

Een viertal tweedejaars informatica studenten van de TU Delft heeft 2,5 maand intensief aan een nieuw project gewerkt bij JEM-id. Hiermee wil het bedrijf technische studenten enthousiast maken voor de sector. Dit doel is volgens JEM-id met de uitvoering van dit project zeker geslaagd.

Enthousiasme voor tuinbouwsector

Cas Wever, één van de TU-studenten, vertelt dat zijn gedachten over de sector compleet zijn veranderd: “Voordat ik aan dit project begon, had ik geen idee van de sector en wat het allemaal teweegbrengt. Nu zie ik in dat juist in deze sector kansen liggen om écht verschil te maken, zeker op het gebied van IT en automatisering.”

JEM-id is zelf in 1996 ontstaan vanuit het principe dat het wil werken aan automatisering  met een hart voor de sector. "Bij alles wat we doen, moeten we onszelf steeds de vraag stellen: Hoe draagt dit bij aan het succes van de sector?” vertelt Jefry van den Hoeven, mede-oprichter van JEM-id en zelf afgestudeerd in informatica.

Technische uitdaging

Het project bestond uit verschillende technische uitdagingen voor het productieproces in de AGF sector. Ook zijn de studenten nauw betrokken geweest bij de invulling van het project. Zo kregen zij de vrijheid om verschillende functionaliteiten toe te voegen en is een tweetal studenten deze zomer verder aan het werken aan het project. JEM-id laat weten erg onder de indruk te zijn van het opgeleverde project. “Bij JEM-id zijn we al enige tijd bezig met de ontwikkelingen voor een nieuwe oplossing in de AGF sector. De studenten hebben met de afronding van het schoolproject laten zien dat zij genoeg kennis en skills hebben om in de zomer verder te werken aan het project.” vertelt Rob Post, software ontwikkelaar bij JEM-id en begeleider van de studenten.

Traineeships voor informatica studenten

Door klanten van JEM-id, zoals Euro West en Cool Port Packing Rotterdam (CPPR), in het beginstadium te interviewen, zijn de studenten snel aan de juiste informatie gekomen. “De interviews hebben ons veel inzicht gegeven in het huidige productieproces en de knelpunten die hierin ontstaan. We kregen een rondleiding bij het productieproces waardoor het project een hele nieuwe dimensie kreeg. Hierdoor konden we direct de goede weg inslaan.” aldus Sven van der Voort, student TU Delft. De studenten kregen de kans om deze zomer verder te werken aan hun project. “Het is onwijs gaaf dat ons project ook echt in de praktijk gebruikt gaat worden.”


12-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2205EvanthiaMattiola


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS