donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Vreugdenhil Bulbs & Plants lanceert Urban Caladium

Vreugdenhil Bulbs & Plants lanceert Urban Caladium

Caladium keert terug in assortiment van Vreugdenhil Bulbs & Plants. Deze week is de kweker begonnen met het uitleveren van Caladiums onder het label Urban Caladium. De Caladium is een tropische plant en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en Midden-Amerika. De Caladium is populair en herkenbaar aan de hartvormige bladeren met unieke structuren.

Caladium keert terug 

De Caladium-teelt is niet nieuw voor de kweker, een aantal jaar geleden was het bedrijf al druk aan het experimenteren. Ze slaagde erin goed gevulde potten af te leveren, echter was het nog te vroeg voor de markt om hierin mee te gaan. Dit jaar maakt de Caladium dus een terugkomst in het assortiment van Vreugdenhil. “Doordat de afgelopen jaren de vraag naar onze Caladiums weer toenam, hebben we vorig jaar al een klein aantal Caladium soorten getest. Dit bleef niet onopgemerkt bij onze klanten en zij wilden meer. Door de crisis moesten we de lancering iets uitstellen. Maar het product wordt al goed omarmt door de markt.” aldus Rob Klop, accountmanager bij Vreugdenhil.

Urban Caladium

De Caladium is gewild bij veel plantliefhebbers en mag niet ontbreken in de populaire Urban Jungle. Om hierop in te spelen is het merk Urban Caladium ontstaan. En bij een nieuw product, hoort ook een nieuwe verpakking. Bij de ontwikkeling hiervan was duurzaamheid het uitgangspunt. De Urban Caladium etiketten zijn van papier en hebben een organische waterdichte coating. Ze zijn bevestigd aan een bamboestok. Ook het fust van Urban Caladium is recyclebaar; een bedrukte kartonnen doos met FSC-certificaat. De kweekpotten zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn ook bij het restafval weer te recyclen. "Deze moeten van plastic zijn in verband met het teeltproces.” legt marketing manager Jari Kampert uit. 

 


07-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Adomex


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS