dinsdag 22 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

De Hofmakerij lanceert stageplatform voor sierteeltbedrijven

De Hofmakerij lanceert stageplatform voor sierteeltbedrijven

Met eigen ogen zag Mariëlle de Jong, de drijvende kracht achter De Hofmakerij dat sierteeltbedrijven continu op zoek zijn naar kennis van buiten de sector om te komen tot duurzame ontwikkelingen. Door andere kennis te verbinden met diverse sierteeltbedrijven, wil De Hofmakerij een versnelling in deze nodige vernieuwing bereiken. Er zijn, vooral nu, meer dan genoeg stagevactures, het is alleen nog de taak om de juiste match te vinden.

Daarom lanceert De Hofmakerij nu een online stageplatform, waar bedrijven gratis hun stage vacatures kunnen plaatsen, studenten van diverse niveaus en opleidingen hierop kunnen reageren en De Hofmakerij vervolgens de match maakt tussen bedrijf en student. Het neemt contact op met de studenten en verzorgt de screening. Met een team van ambitieuze professionals wil De Jong laten zien aan studenten hoe verrassend de sector is.

“Elke keer valt het me op, dat mensen die “vrij nieuw en onbekend” zijn met de sector, heel enthousiast reageren. De dynamiek van alle innovatieve en ondernemende bedrijven, daar wil ik op inspringen”, aldus De Jong.

Ontzorgen

Een goede stagiaire vind je niet zomaar. Dat onderstreept ook Monique Heemskerk, managing director Celieplant, die het initiatief van harte toejuicht: “we hebben in de sector behoefte aan frisse blikken, toch meestal te weinig tijd om het talent op te sporen. Met de combinatie van het grote netwerk, jarenlange werkervaring en persoonlijke benadering van De Hofmakerij, zien we zeker aanknopingspunten voor een lange samenwerking. "

Stagemarkten

Naast het online platform worden er ook exclusieve stagemarkten georganiseerd door heel Nederland. Dit is de beste plek voor sierteeltbedrijven en stagiaires om elkaar te ontmoeten. Zo ontdekken bedrijven welke specialismen het beste aansluiten bij hun vragen. De eerste stagemarkt staat gepland op 22 oktober in FloriWorld. Bedrijven kunnen zich hier aanmelden. 

 


06-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS