zondag 27 september 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Floweracademy bestaat 15 jaar

Floweracademy bestaat 15 jaar

Deze maand bestaat Floweracademy.nl alweer 15 jaar. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld weten ze Lucas Jansen te vinden als het gaat om educatie in de sierteeltsector. Vele honderden medewerkers van vooral kwekerijen, exporteurs en tuincentra hebben hun kennis vergroot door het volgen van cursussen van Floweracademy.

In 2005 begon Jansen met Floweracademy.nl met focus op cursussen assortimentskennis snijbloemen, kamer- en tuinplanten & trainingen kwaliteit en ingangscontrole. Om in te spelen op de wensen en behoeften van de sector, werden de cursussen al snel uitgebreid met trainingen op het gebied van marketing, account & category management. Daarnaast zijn er door heel Europa marktverkenningen georganiseerd om zo meer kennis te krijgen van de afzetmarkten.

Vooral de marktbezoeken naar Parijs, Londen en Oslo blijven volgens Jansen gewild. "De deelnemers zijn na afloop enthousiast over zowel kennisoverdracht als uitbreiding van hun netwerk dankzij het gemêleerde gezelschap van veredelaars, toeleveranciers, kwekers en exporteurs", aldus Jansen. In oktober is er een reis naar Berlijn in de cursuskalender opgenomen.

Het continue inspelen op trends gaat Jansen gemakkelijk af omdat hij graag samenwerkt met andere specialisten uit de branche en nog steeds vol passie en enthousiasme aan de slag gaat met nieuwe ontwikkelingen. Hij werkt daarbij nauw samen met Miranda Bakker en Miek Stap. Vandaar ook dat Jansen in 2012 met Floweracademy.TV is begonnen, het eerste e-learning platform in de sierteeltketen met onlinetrainingen over product.

In 2015 zijn de boekjes van Bloemenbureau Holland tot apps voor op de telefoon gemaakt waarna in 2018 de veel uitgebreidere webapplicatie InfoFlowersPlants is gelanceerd. Een online productcatalogus in 8 talen als webapplicatie boordevol productinformatie. In 2020 is gestart met virtuele classrooms om aan te sluiten bij de huidige trend om “met afstand” te leren. 

Na 15 jaar zit Jansen nog vol ambities & plannen om Floweracademy.NL verder uit te bouwen en continue aan te passen. Maar, hij houdt wel zijn focus op de bloemen & planten sector: om de hoek of in de verste uithoeken van de wereld. De cursuskalender voor de nazomer en herfst is inmiddels gereed: www.Floweracademy.NL
 


Leandra de Boef | 04-08-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS