donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Bloemenbureau doet bijzondere schenking aan Flower Art Museum

Bloemenbureau doet bijzondere schenking aan Flower Art Museum

Bloemenbureau Holland heeft een bijzondere schenking gedaan aan Flower Art Museum (FAM) in Aalsmeer. In totaal heeft het ongeveer 150 affiches van internationale bloemententoonstellingen in de periode 1909  tot midden jaren zeventig overgedragen aan het museum. Dennis van der Lubbe, directeur van Bloemenbureau Holland heeft de collectie afgelopen woensdag symbolisch overgedragen aan Constantijn Hoffscholte van Flower Art Musuem.

Bloemenbureua Holland doet bijzonder schenking aan Flower Art Musuemfoto: Sjaak Koningen via Flower Art Museum

De unieke serie affiches werd oorspronkelijk verzameld door ir. A.P. Csizik, een bekende naam in de Nederlandse bloemengeschiedenis. Zo is hij onder andere de grondlegger van de systeem-classificatie van Dahlia's. Later kwam de collectie onder beheer van Bloemenbureau Holland. De prachtige illustraties werden vaak in opdracht vervaardigd door kunstenaars en grafisch ontwerpers en er zijn verschillende druktechnieken voor gebruikt.

Het museum gaat verder onderzoek doen naar de collectie en de illustratoren. Van half oktober tot begin januari wordt in het Flower Art Museum een tentoonstelling gewijd aan deze verzameling.

Verhuizing Bloemenbureau

Bloemenbureau Holland heeft de collectie mede overgedragen aan het museum in verband met de ophanden zijnde verhuizing naar Aalsmeer. In het najaar verhuist het Bloemenbureau naar het nieuw geopende Floriworld, waar Bloemenbureau Holland tevens aandeelhouder van is. "Een prachtige omgeving om consumenten te inspireren en te activeren vanuit het hart van de Nederlandse bloemen- en plantensector. Bovendien zijn de zakelijke lijnen kort, met veel relevante bedrijven op loopafstand" aldus Bloemenbureau Holland.

 


Leandra de Boef | 31-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Adomex


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS