dinsdag 19 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

149 aanmeldingen voor wietexperiment

149 aanmeldingen voor wietexperiment

In totaal hebben 149 aspirant telers een aanvraag ingediend voor het telen legaal telen van hennep voor coffeeshops. De telers willen mee doen met het zogeheten wietexperiment, waarbij hennep geteeld wordt voor coffeeshops in tien gemeenten die deelnemen aan het experiment gesloten coffeeshopketen. De komende periode worden alle aanvragen getoetst op volledigheid en inhoudelijk beoordeeld. Het streven is om de maximaal tien telers voor het experiment begin 2021 aan te wijzen.

Van 1 juli tot en met 28 juli 2020 konden aspirant telers hun aanvraag indienen bij de Minister voor Medische Zorg en Sport en de Minister van Justitie en Veiligheid. Hiervoor hebben de telers diverse documenten moeten invullen, waaronder plannen waarin ze uitleggen hoe ze willen gaan telen, waar en onder welke veiligheidsmaatregelen.

Naast de toetsing op volledigheid en inhoudelijke beoordeling vindt er een Bibob-onderzoek (toets op grond van Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) plaats naar de aangemelde telers. Ook worden de burgemeesters in de gemeenten waar de aspirant telers zich willen vestigen, gevraagd te adviseren over mogelijke effecten op de openbare orde en veiligheid.

 


30-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS