dinsdag 19 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Sierteelt herstelt sneller van corona dan verwacht

Sierteelt herstelt sneller van corona dan verwacht

De sierteelt zag de omzet door corona flink dalen, maar inmiddels gaan gipskruid, fuchsia’s en chrysanten voor topprijzen de kas uit. Zo’n snel herstel verwachtte niemand. In maart verdween een groot deel van zijn bloemen nog in de versnipperaar of de container. “Ik kreeg er niks meer voor, door de lockdownmaatregelen werden amper bloemen verkocht”, zegt chrysantenkweker Dennis Immerzeel van Denimfleur in gesprek met Trouw.

Maar de tijden zijn veranderd. Waar sectoreconomen van de Rabobank in april nog rekening hielden met een omzetverlies in de sierteelt van rond de 70 procent in de maanden na april, gaan de chrysanten van Immerzeel nu al een tijdje voor fors hogere prijzen de deur uit.

Dat komt door het beperkte aanbod. “Alle kwekers die bloemen hebben weggegooid, zijn ook minder nieuwe bloemen gaan planten. Daardoor is er nu zo’n 30 tot 40 procent minder aanbod op de markt”, legt hij uit. En dat drijft de prijs op. “Dit zijn normaal de slechtste verkoopweken van het jaar omdat mensen in de zomervakantie minder bloemen kopen. Maar de afgelopen weken verkoop ik ze voor 10 cent meer dan normaal, dat is echt veel geld”, zegt de tuinder.

Ook volgens bloemenveiling Royal FloraHolland lijkt het erop dat de sector langzaam teruggaat naar de normale stand van zaken. 

Lees hier verder

bron: Trouw - Barbara Vollebrecht


30-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2012 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS