donderdag 1 oktober 2020
FN TOP add Rijksoverheid COVID-19

Omzet veiling Rhein-Maas stijgt in 2020 met 10 procent

Omzet veiling Rhein-Maas stijgt in 2020 met 10 procent

Veiling Rhein-Maas heeft in de eerste helft van 2020 een omzetstijging gerealiseerd van 10 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Deze stijging is voornamelijk gerealiseerd door de hogere prijzen voor snijbloemen en potplanten, meldt veilign Rhein-Maas.

Eind maart was door de coronamaatregelen nog veel onzeker. Veel klanten hadden te maken met gedwongen sluiting door nationale of regionale beperkingen door de coronacrisis en men had te maken met een tijdelijk gebrek aan luchtvrachtcapaciteit voor import van snijbloemen, wat de beschikbare hoeveelheden beïnvloedde. De marktsituatie herstelde zich vanaf week 14.

Veiling Rhein-Maas heeft de capaciteit voor Kopen-Op-Afstand kort voor het begin van het tweede kwartaal met een kwart uitgebreid. Veel klanten maakten meer gebruik van deze mogelijkheid en ook van de digitale inkoopkanalen klokvoorverkoop en webshop. Naast de digitale verkoopkanalen investeert de veiling ook in de afmijnzaal en werd op maandag 22 juni begonnen met de modernisering van het klokfront.

 


Leandra de Boef | 27-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS