zondag 27 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

GP Groot gaat samenwerking aan met Circular Plastics Alliance

GP Groot gaat samenwerking aan met Circular Plastics Alliance

GP Groot inzameling en recycling gaat een intensieve samenwerking aan met Circular Plastics. Het doel van de samenwerking is het inbrengen van kennis en expertise op het gebied van secundaire grondstoffen voor de ontwikkeling en productie van duurzame logistieke ladingdragers voor onder andere de tuinbouw, sierteelt en groente- en fuit.

Naast GP Groot zijn Van Vliet Containers, Koninklijke Paardekooper Group, Kras Recycling Group, Fresco Flowers, Crea Green, Con Pearl en Rabobank als Alliance partner aangesloten bij Circular Plastics.

foto: Erik Boschman

De partijen bundelen de krachten en ontwikkelen innovatieve duurzame oplossingen in verpakkingen en in de logistiek om zo de omslag naar een circulaire economie te faciliteren en te versnellen. De inbreng van GP Groot in deze ketensamenwerking heeft met name betrekking op de inzameling en recycling van afvalstromen die als secundaire grondstof ingezet worden bij de productie van de innovatieve logistieke producten.

Met de ontwikkeling van duurzame verzend- en verpakkingsoplossingen voor de tuinbouw, sierteelt, groenten en fruit zorgt Circular Plastics ervoor dat het gebruik van eenmalige verpakkingen en schaarse grondstoffen vermindert. Circular Plastics werkt volgens een consortium-model waarbinnen de deelnemende organisaties samenwerken aan en markt creëren voor oplossingen omtrent duurzaam verpakken met gerecyclede kunststoffen.

GP Groot inzameling en recycling is onderdeel van GP Groot, een groep van gespecialiseerde bedrijven die samen onder andere zorgen voor het inzamelen, sorteren én recyclen van afval. Het bedrijf met de wortels in de regio Alkmaar is na uitbreiding in Friesland en Groningen inmiddels volop actief met het uitbreiden en intensiveren van haar activiteiten in de Randstad.
 


16-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS