zondag 27 september 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Royal Brinkman richt vizier op Nederlandse wietproef

Royal Brinkman richt vizier op Nederlandse wietproef

Naar verwachting start begin 2021 het experiment gesloten coffeeshopketen in Nederland. Ook wel bekend onder ‘de wietproef’. Tien goedgekeurde telers krijgen van de Rijksoverheid een licentie om onder strenge omstandigheden cannabis te telen. Hiermee wordt de deur voor gelegaliseerde cannabisteelt in Nederland verder opengezet. Een kans voor Royal Brinkman, dat internationaal al zo’n vier jaar als kennispartner en toeleverancier in de gelegaliseerde cannabisteelt actief is. De aanstaande wietproef biedt het bedrijf de kans om  nu ook in Nederland haar toegevoegde waarde in deze teelt te laten zien. 

De Nederlandse tuinbouwsector heeft een leidende positie en is vanaf de prille start van de legalisering van medicinale cannabis actief betrokken bij de ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek en teelt in de wereld. Dat geldt ook voor Royal Brinkman. Leo Lievaart, Commercieel Manager Royal Brinkman International: “Wereldwijd is het legaliseringsproces van de recreationele - en medicinale cannabisteelt al een aantal jaren ingezet. Ook wij zijn als kennispartner en toeleverancier hierin gestapt. En met succes. De opgedane ervaring heeft ons in staat gesteld om het digitale platform Can-Hub op te richten, een kennis- en productenplatform voor de professionele, gelegaliseerde cannabisindustrie wereldwijd. Het platform is weliswaar internationaal georiënteerd, maar wordt ingevuld met eigen lokale Royal Brinkman productspecialisten, onder andere in Australië, Canada, USA, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.”

Met de start van de wietproef in Nederland breidt Royal Brinkman dit internationale Can-Hub team uit met twee Nederlandse specialisten, Sander Koole en Jordy Bok, omdat deze nieuwe industrie specifieke aandacht en kennis vraagt.

"De licentiehouders in Nederland kunnen daardoor rekenen op lokale ondersteuning in het gehele proces van het ontwikkelen van de teeltlocatie tot aan de verpakking van het geoogst product. Naast productspecialisatie biedt het team specifieke cannabis gerelateerde kennis op het gebied van klimaat- en watermanagement, integrale gewasbescherming, ontvochtiging, hygiëne en duurzaamheid”, aldus Lievaart.

 


Leandra de Boef | 15-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS