vrijdag 14 augustus 2020
FN TOP add Zomervakantie

Hoogeveen Plants gaat werken met SmartFlo-systeem

Hoogeveen Plants gaat werken met SmartFlo-systeem

Hoogeveen Plants uit Hazerswoude-Dorp gaat op één van haar locaties werken met het SmartFlo-systeem. Het systeem van WPS zal gebruikt gaan worden voor het plaatsen van gepotte en geïmporteerde planten in de kas en om afleverklare planten naar voren te transporteren of klaar te zetten. Met het systeem wil de kweker flexibeler kunnen werken met zo min mogelijk arbeid.

Rechts: Siem Hoogeveen, Eigenaar Hoogeveen Plants Links: Joost Vletter, Finance Manager Hoogeveen Plants Midden: Willem Jan Hoogduin, Accountmanager WPS

Het SmartFlo-systeem bestaat uit twee hoofdbanden langs de gevel, en in iedere kap een band. Een aantal van deze kapbanden zijn voorzien van een zogeheten SmartFlo Extension om op eenvoudige wijze het betonpad over te steken. In diverse kappen kan tegelijk worden gewerkt om de hoogst haalbare capaciteit te halen. Daarnaast is het systeem voorbereid om in de toekomst aan te sluiten op bestaande mobiele banden, tafelsysteem, neerzetrobots en etiketteermachine.

Hoogeveen Plants kweekt al meer dan 30 jaar tuinplanten als klimplanten, fruitplanten, bamboe, grassen, varens en Helleborus. In totaal heeft de kweker zo’n 30 hectare tot haar beschikking verdeeld over 11 productielocaties. Elke van deze locatie's is verantwoordelijk voor een vaste productgroep met een enthousiast team dat vol passie met de producten bezig is. 


15-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS