zondag 1 november 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Bloemist-studenten uitgedaagd om commerciŽle oplossingen te bedenken voor bloemenbranche

Bloemist-studenten uitgedaagd om commerciŽle oplossingen te bedenken voor bloemenbranche

Na een innovatietraject van een half jaar hebben studenten van Helicon MBO Den Bosch eind juni hun productinnovaties aan ondernemers uit de sierteeltbranche gepresenteerd. De studenten nemen deel aan Bloei.Lab, een excellentieprogramma van bloem, groen en styling, dat bedoeld is als springplank voor talentvolle studenten die zichzelf en de sierteeltsector opnieuw willen uitvinden.

Zo ontwikkelde deelneemster Lieke van Leur bijvoorbeeld een modulaire sierpot voor buitenplanten. Naast het creatieve proces heeft zij tijdens het traject geleerd om vanuit de klant te denken en durft ze dankzij het Bloei.Lab haar eigen pad te bewandelen. De 18-jarige Anne van de Greef werkte aan een case over de verkoop van Calla's van Dynaplant aan tankstations en to go's. Ze koos hiervoor omdat ze zichzelf wilde uitdagen met het marketing gedeelte van deze opdracht. De cases van alle deelnemers zijn te bekijken via het Instagram account van Bloei.Lab.  

 

Bloei.Lab is een samenwerking tussen Helicon MBO Den Bosch en marketingbureau Concept Factory. De school heeft acht studenten de kans gegeven om zich buiten het reguliere onderwijsprogramma te ontwikkelen tot ware innovators. De bloemisten in opleiding zijn door Concept Factory en haar opdrachtgevers uitgedaagd met commerciële vraagstukken en hebben hun innovaties persoonlijk gepresenteerd.

“Met Bloei.Lab willen we de studenten laten ontdekken dat hun expertise ook heel waardevol is voor de bedrijven en organisaties in de periferie van de bloemenwinkel. Het verbaast ons altijd hoe verrast ze zijn over de omvang en diversiteit binnen onze sector en ontdekken wat zij hiervoor kunnen betekenen", aldus Janny Meemelink, oprichter van Concept Factory. Volgens Meemelink geeft het de studenten een positief vertrouwen in de toekomst en in hun bloei-ambitie. "Tegelijk geeft het ook onze opdrachtgevers verassende en creatieve inzichten voor toekomstig gebruik. Supermooi om deze brug te slaan."

Het excellentieprogramma wordt voortgezet in 2021 en uitgebreid met de food-opleidingen binnen Helicon.

 


09-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS