donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Dahlia in augustus op bloemenkalender

Dahlia in augustus op bloemenkalender

In augustus staat de Dahlia op de bloemenkalender van Bloemenbureau Holland. Dé Dahlia is misschien niet helemaal juist gezegd, want de bloem is er in enorm veel variaties. Niet alleen qua kleur maar zeker ook qua grootte en bloemvorm. Dahlia’s hebben de meeste kleur- en bloemvormvariatie van alle snijbloemen. 

Dahlia's zijn er in alle kleuren van de regenboog en zelfs in twee- en meerkleurige variëteiten en de bloemgrootte varieert van enkele centimeters tot maar liefst 25 centimeter.  De bladeren van Dahlia's zijn groen tot enigszins rood. Bij de bloemvormen onderscheiden we enkelbloemige, halfgevulde en gevuldbloemigen, pompondahlia, sterdahlia, (semi)cactusdahlia, waterleliedahlia, anemoondahlia, decoratieve dahlia en girafdahlia

Dahliaveredelaars ontwikkelen in snel tempo nieuwe variëteiten in allerlei bloemvormen, kleuren, lengtes, maten en dahlia’s die extra lang staan. Momenteel worden er jaarlijks zo'n 1.000 verschillende cultivars verhandeld. De grootste en meest gevraagde dahliacultivar is 'Café au Lait' en haar twee zusjes; 'Café au Lait Royal' en 'Café au Lait Rosé'. De grote pompontypen worden ook steeds populairder, net als dahlia's met grillige bloemvormen. De cultivars 'Peaches and Cream', 'Crème de Cognac' en 'Crème de Cassis' kenmerken zich door hun bijzondere kleurencombinaties.
 
Oorspronkelijk komt de Dahlia uit Mexico, Guatemala en Belize en vond eind achttiende eeuw haar weg naar Europa. De botanische naam Dahlia is een eerbetoon aan de Zweedse botanist Anders Dahl, een student van Linnaeus. 
 
 

08-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Adomex


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS