woensdag 12 mei 2021
FN TOP logo FN TOP add

Eelde eind augustus over op 100 procent beeldveilen

Eelde eind augustus over op 100 procent beeldveilen

Er staat een hoop te gebeuren op locatie Eelde van Royal FloraHolland. Zoals al eerder aangekondigd pakt Royal FloraHolland ondanks, of juist door, de coronacrisis hard door op de locatie in Eelde. Eind augustus gaat de klok in Eelde volledig over op beeldveilen voor bloemen en planten en verdwijnt dus het fysieke veilen.

Alle bloemen en planten zijn nog wel fysiek aanwezig en voor aanvang veilen hebben de klanten de mogelijkheid om alle producten te schouwen. Het kopen gebeurt voortaan aan de hand van aanvoerinformatie en representatieve productfoto's via een KOA applicatie op een laptop. De basis van het beeldveilen is hetzelfde als voor de andere locaties van Royal FloraHolland, met een levensgroot verschil: in de afmijnzaal in Eelde worden de productfoto's levensgroot getoond op projectschermen.

Fotostraat

Dit wordt mogelijk door de zogeheten fotostraat die in Eelde ingericht is, waar medewerkers van de veiling van elk product zelf foto's gaan maken. De tool is door de veiling en haar klanten ontwikkelt om het fysiek veilen zo dicht mogelijk te benaderen. 

Alle stapelwagens met bloemen en planten worden bij binnenkomst gefotografeerd in een fotostraat. De foto's worden vervolgens tijdens het veilproces levensgroot in de afmijnzaal geprojecteerd. Klanten zien per veilingklok de huidige kar die geveild wordt en de eerstvolgende kar. Op de projectieschermen zijn dan niet langer de klokken te zien. Deze ziet de klant in zijn KOA-applicatie op de laptop wel. Daar is ook de productfoto van de kweker te zien.  

Kopers die niet op de tribune inkopen, kunnen via een livestream de projectie van de karren in de afmijnzaal volgen.

Dit beeld behoort vanaf augustus in Eelde tot het verleden

 

 


Leandra de Boef | 08-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS