donderdag 29 oktober 2020
2010TOP Schoneveld Open Dagen najaar 2020 2010TOP  Retail Solutions

Cactus woonplant van maand augustus 2020

Cactus woonplant van maand augustus 2020
Bloemenbureau Holland heeft de Cactus gekozen tot Woonplant van de Maand augustus 2020. De cactus is makkelijk, apart en spannend en maakt neit voor niks haar comeback. Deze woonplant van de maand heeft in elk interieur een groot effect en leeft vaak generaties lang mee met zijn eigenaren.  

De stekelige verschijningsvormen die we cactussen noemen, komen uitsluitend voor in een groot verspreidingsgebied in Noord- en Zuid-Amerika, met een sterke concentratie in Mexico. De planten groeien vooral in droge woestijnachtige streken waar ze zich meesterlijk hebben aangepast aan de extreem droge omstandigheden en tijdens het survivallen ook nog kans zien zich voort te planten.

De naam cactus is afkomstig van het Griekse woord 'kaktos', wat 'gestekelde plant' betekent. Iedere cactus is een succulent, maar niet alle succulenten zijn cactussen. Net als veel andere vetplanten hebben cactussen succulente eigenschappen, het vermogen om vocht op te slaan in hun dikke, vlezige stam en stengels. Deze reservoirs dienen om droge periodes te kunnen overbruggen. Cactuswortels zijn sterk ontwikkeld en liggen meestal dicht onder het oppervlak om in regentijden zoveel water als maar mogelijk is op te slokken.
Aan de stengels bevinden zich areolen, de plaats waar eigenlijk de bladeren zouden moeten zitten. Bij de cactus hebben die zich ontwikkeld tot plantdelen, zoals doorns, stekels, bundels haren met weerhaakjes en bundels lange haren. De opperhuid van de cactus is van een waslaag voorzien om verdamping tot een minimum te beperken. 

Succulente Euphorbiasoorten lijken sterk op cactussen en worden nogal eens in dezelfde productgroep geplaatst. Het verschil is eenvoudig te zien. Bij Euphorbia groeien de stekels en doornen direct uit het groene lichaam en bij cactussen groeien ze uit de areolen, de verdikkingen / verhogingen op het groene lichaam.

bron en foto: mooiwatplantendoen.nl

 


06-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2010 Anthura Laborant met groene vingers


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS