donderdag 13 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Varend Corso vaart toch uit tijdens mini-editie

Varend Corso vaart toch uit tijdens mini-editie

Een Varend Corso zoals we allemaal graag zouden zien, was afgelopen weekend door de corona-maatregelen echt niet mogelijk. Ook een eerder bedachte fietsroute paste niet binnen de huidige regels. De organisatie besloot echter zelf wel door weer en wind uit te varen en het corso-weekend niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

foto's: Arnold Roelofsz - meer foto's zijn te bekijken via deze link

Op zaterdag trok de varende afvaardiging door Westland, Midden-Delfland, Delft en voor het eerst ook Den Haag. Het was aan burgemeester Edo Haan van Maassluis de eer om het startschot te geven voor het Varend Corso van 2020. "Als het Varend Corso vandaag niet naar Maassluis komt, dan komt Maassluis naar het Varend Corso", aldus burgemeester Haan. 

Bij De Tuinderij in De Lier stond burgemeester Bouke Arends van Westland met de duim omhoog het Varend Corso te verwelkomen. Het boegbeeld van dé gemeente van de tuinbouw wil ook niets liever dan volgend jaar een Varend Corso met alle verse en kleurrijke producten pracht en praal op de boten.

In Den Hoorn werd het Varend Corso hartelijk ontvangen door was burgemeester Arnoud Rodenburg. De regen weerhield hem er niet van om zelfs even aan boord te gaan bij het Varend Corso. Komend jaar ontvangt hij de stoet graag weer bij het gemeentehuis in Schipluiden. 

In Delft ving burgemeester Marja van Bijsterveldt hoogstpersoonlijk de trossen om de boten vast te leggen bij de Hooikade.

Zondag zouden de boten nog een ronde door het Westland maken, maar de harde wind maakte dat onverantwoord voor de opvarenden. Van tevoren is er geen ruchtbaarheid aan gegeven, omdat te voorkomen dat er te veel toeschouwers op de boten af zouden komen. "Toch heeft het Varend Corso de tuinbouw wel even in de spotlights kunnen zetten en het publiek voor volgend jaar alvast een beetje kunnen opwarmen", aldus de organisatie.

Ze is de schippers, zangeressen en de danser en danseressen van Dans Creatie erg dankbaar, dat ze zich in de winderige en regenachtige omstandigheden staande hebben gehouden. "Ze hebben er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de unieke corsosfeer dit jaar toch nog te proeven was. Daarnaast gaat ook veel dank uit naar Royal FloraHolland, Shell, Van der Valk Systemen, Floramotion en Summit Gerbera, de sponsors die dit weekend onmisbaar bleken."

In 2021 trekt het corso op 1, 2, 3 en 4 juli alsnog in volle glorie door de regio. 

 

foto's: Arnold Roelofsz - meer foto's zijn te bekijken via deze link

 


06-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS