vrijdag 14 augustus 2020
FN TOP add Zomervakantie

Mr. Intratuin gaat van zijn welverdiende pensioen genieten

Mr. Intratuin gaat van zijn welverdiende pensioen genieten

Op 1 augustus is het zover. Jos Jagers, alias Mr. Intratuin, mag dan van zijn welverdiende pensioen gaan genieten. Donderdag 2 juli werd zijn afscheid gevierd en viel Jos een wel heel bijzonder afscheidsfeest ten deel. Speciaal voor de gelegenheid werd hij thuis opgehaald door een vrachtwagen van Intratuin partner Van Zaal Transport, waarop levensgroot zijn eigen foto prijkte. Iedereen mocht zien hoe dankbaar Intratuin is voor de vele jaren dat Jos Jagers zich onnavolgbaar verdienstelijk heeft gemaakt.

Zijn hele werkzame leven, bijna vijftig jaar, is hij werkzaam geweest in het groen en heeft hij ingekocht op alle veilingen in Nederland. Hiervan was hij de afgelopen achtentwintig jaar actief als inkoper van eenjarige en vaste planten voor Intratuin.

In een halve eeuw is er veel veranderd in de sector. Jos maakte alle ontwikkelingen aan den lijve mee en kan er honderduit over vertellen. “Van orders opschrijven op de achterkant van een sigarenkistje tot notitieboekjes en van communicatie via fax en telefoon tot het digitaal ophalen van orders en het bijhouden van assortimenten met geavanceerde software.”

Veranderingen

Memorabel is het eveneens dat toen Jos begin jaren negentig de overstap maakte naar Intratuin, hij startte met de inkoop voor vijf Intratuin vestigingen in Noord Holland. Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot maar liefst vijfenzestig Intratuin vestigingen verspreid over Nederland, België en Duitsland. Van 70% klokhandel naar 99% directe inkooplijnen en contracten met de leveranciers, Jos maakte het allemaal mee. Evenals veranderingen van een kantoorruimte thuis en een kantoorunit op de veilingvloer naar een optimaal draaiende operatie in Aalsmeer met meer dan 250.000 Deense karren per jaar.

Passie voor mooie handel

Typerend voor Jos is dat hij altijd doet wat hij zegt en loyaal is aan zijn leveranciers en Intratuin. Zijn telefoon staat altijd aan en op letterlijk elk moment van de dag is Jos te bereiken. Maar ook heeft hij altijd gehandeld vanuit zijn enorme vakkennis en passie voor mooie handel. In vele opzichten is hij ongeëvenaard. Dit alles bij elkaar heeft Jos Jagers tot Mr. Intratuin gemaakt. De afgelopen jaren heeft hij zowel zijn expertise, als zijn vakkennis van het topsegment overgedragen aan de volgende generatie inkopers. Dit zorgt ervoor dat ook in de toekomst de ‘Jos Jagers manier’ nog regelmatig herkend zal worden in de kleurrijke tuinbouwsector.

Bijzonder afscheidsfeest

Maar wat als je zoveel mensen kent? Hoe neem je dan afscheid van IGC collega’s, Intratuin ondernemers en talrijke leveranciers en kwekers in coronatijd? Alle creativiteit werd hiervoor uit de kast gehaald. Zo viel Jos Jagers donderdag 2 juli een wel heel bijzonder afscheidsfeest ten deel. Speciaal voor de gelegenheid werd hij thuis opgehaald door een vrachtwagen van Intratuin partner Van Zaal Transport, waarop levensgroot zijn eigen foto prijkte. Iedereen mocht zien hoe dankbaar Intratuin is voor de vele jaren dat Jos Jagers zich onnavolgbaar verdienstelijk heeft gemaakt. Tijdens een ‘drive-thru’ op het IGC terrein werd iedereen in de gelegenheid gesteld toch nog op persoonlijke wijze woorden van dank en gelukwensen voor de toekomst over te brengen aan Jos en zijn vrouw. Hiermee werd weer eens duidelijk dat met het afscheid van Jos een bijzondere persoonlijkheid met pensioen gaat: Mr. Intratuin, alias Jos Jagers. 


03-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS