dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Dümmen Orange lanceert nieuw merk Intrinsa voor duurzame sierteelt

Dümmen Orange lanceert nieuw merk Intrinsa voor duurzame sierteelt

Dümmen Orange komt met een nieuw merk, Intrinsa. De naam van het merk is afgeleid van intrinsiek en staat voor de intrinsieke plantkenmerken en innovatieve gewassen die alle komende productontwikkelingen van de veredelaar met zich meebrengen. Speciale intrinsieke plantkenmerken die bijvoorbeeld de resistentie kunnen verhogen tegen ziekteverwekkers zoals bacteriën, schimmels en virussen. Of intrinsieke plantkenmerken die samenhangen met een betere tolerantie tegen omgevingsstress door bijvoorbeeld koude, hitte en droogte en die bovendien productieprestaties verbeteren.

De lancering van het nieuwe merk is een vervolgstap op de recente opening van het Breeding Technology Centre (BTC) in Nederland. Door middel van meer technologiegerichte onderzoeken en ontwikkelingen om zo superieure en duurzame genetica te ontwikkelen voor telers, retailers en consumenten wereldwijd, wil de veredelaar bijdragen aan de toekomst van de sierteeltsector.

"Meerdere jaren van R&D-investeringen in plantkundig onderzoek hebben geleid tot de eerste producten die we binnenkort onder dit merk op de markt kunnen brengen. Bovendien zorgt deze aanpak voor superieure en duurzame genetica, wat ons, onze klanten en onze retailpartners een betere positie geeft en ons product duurzamer maakt” vertelt Perry Wismans, managing director Business Development bij Dümmen Orange. Hans van den Heuvel, Managing Director R&D bij Dümmen Orange vult aan: “We zijn ervan overtuigd dat we nu de veredeling naar een volgend niveau kunnen brengen voor de sierteeltsector. Dit helpt niet alleen onze telers en hun afnemers, maar ook andere veredelaars!"

Intrinsa gebruikt en ontwikkelt de kennis over bestaande DNA-codes van commerciële rassen door het systematisch verbeteren en verder uitbouwen van intrinsieke eigenschappen van een plant. Op deze manier worden tekortkomingen op het gebied van resistentie van binnenuit gecorrigeerd, daarbij gebruikmakend van de intrinsieke en natuurlijke mogelijkheden van de plant. Het resultaat: planten die bestand zijn tegen een veelheid aan stressfactoren.

Volgens Dümmen Orange helpt Intrinsa kwekers door vanaf het prille begin de dingen op de juiste wijze aan te pakken. "Het bespaart hen tijd, geld en andere middelen om alle mogelijke bedreigingen permanent uit de buurt van hun planten te houden. Bovendien is het een volkomen 'schone' werkwijze, want specifieke gezondheids-, milieu- of PR-zorgen die worden gelinkt aan het toepassen van chemische maatregelen behoren hierdoor tot het verleden. Intrinsa ontzorgt telers en hun ketenpartners."


01-07-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2107CelosiaEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS