woensdag 8 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Trouwbranche in zwaar weer: 1 op de 10 bloemisten verwacht 2021 niet te halen

Trouwbranche in zwaar weer: 1 op de 10 bloemisten verwacht 2021 niet te halen

De versoepeling van de coronamaatregelen biedt onvoldoende mogelijkheden voor de trouwbranche. Tien procent van de bloemisten die bloemen verzorgen voor bruiloften verwacht het einde van het jaar niet te halen. Van alle trouwleveranciers verwacht ruim 37 procent dit als er niet snel iets verandert. Dit blijkt uit onderzoek van trouwplatform ThePerfectWedding.nl onder bloemisten, trouwlocaties, fotografen en weddingplanners. Aangezien bloemisten meestal niet alleen bloemen voor bruiloften verzorgen, maar ook nog voor andere gelegenheden, ligt het percentage onder hen lager dan onder de totale groep trouwleveranciers.

Tot nu toe loopt de Nederlandse trouwbranche al €385 miljoen omzet mis door de coronacrisis. Dat is meer dan 56 procent van de totale omzet van de branche in 2020. Ook bloemisten lopen het merendeel van hun omzet dit jaar mis. Zij zullen tot het einde van 2020 moeten rondkomen met ruim 50 procent minder omzet door verplaatste of geannuleerde bruiloften. De grootste omzetderving is te zien bij ondernemers in trouwvervoer. De misgelopen omzet loopt dit jaar mogelijk nog veel verder op, omdat veel bruidsparen kiezen voor het verplaatsten van hun bruiloft naar een datum in 2021. 

En ookal willen ze kiezen voor verplaatsing naar het najaar van 2020, dan is er altijd nog de anderhalve meter afstand. Deze maatregel zal voorlopig nog wel even gehandhaafd blijven en dat blijft ook nu er meer dan 100 gasten welkom zijn op een bruiloft behoorlijke lastig. Slechts 42 procent van de trouwlocaties kan namelijk maar meer dan 100 gasten ontvangen op minstens 1,5 meter afstand tot elkaar. Een groot deel van de trouw- en feestlocaties kan zelfs minder dan 50 gasten ontvangen.

Bijna alle trouwleveranciers geven aan overheidssteun nodig te hebben om rond te kunnen komen. Maar ondanks die steun voorziet bijna de helft van hen voor het einde van het jaar in financiële problemen te komen. Vooral voor trouwfotografen is de situatie schrijnend: 92,6 procent zegt ook met de huidige overheidssteun het einde van het jaar niet te halen.


30-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS