dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

25 jaar groothandelscentrum Pyramide

25 jaar groothandelscentrum Pyramide

Groothandelscentrum Pyramide in Honselersdijk bestaat 25 jaar. Op 28 juni 1995 werd het groothandelscentrum in bloemen, planten en hardware opgericht bij de Kamer van Koophandel. De officiële opening was op 25 oktober 1995. In die tijd was er nog geen plek waar bloemisten kleiner konden inkopen. Daarom kochten zij zelf op de klok grootschalig in of deden zij dit met een aantal bloemisten samen. Een onhandige situatie waaruit de wens is ontstaan om een groothandelscentrum op te richten waar de bloemist kleinschaliger en toch breed kan inkopen.

25 jaar later is er een breed assortiment tuin- en kamerplanten, bomen, snijbloemen en accessoires, decoratie- en bloembinderij artikelen te verkrijgen bij zevende bedrijven: FleuraMetz, Studio Botanica, MEERGroothandel, Alflora, Dillewijn Zwapak, MultiSupplies en Toussaint. Niet alleen bloemisten, maar ook hoveniers, tuincentra, stylistes, etaleurs en concept stores vinden er al hun inkopen onder één dak.

"Behalve een groothandel, zijn we ook een opleidings- en inspiratiecentrum voor onze klanten. Regelmatig organiseren wij leuke en interessante demonstraties, workshops, cursussen en evenementen", vertelt Mirjam van der Meer, voorzitter stichting Pyramide en eigenaar MEERGroothandel. Zo was er begin dit jaar een drukbezocht evenement gericht op duurzaam werken en ook later dit jaar staat er een interessant evenement weer op de planning. "Als de situatie met het coronavirus het toelaat, gaat dit evenement door en dan vieren we ons jubileum alsnog!" 

De bedrijven in de Pyramide kennen hun klanten graag van naam en verdiepen zich pro-actief in hun wensen en behoeften. "We zijn dan ook best trots dat we als beloning een 8,8 gemiddeld voor klantcontact en 8,2 voor volledig assortiment hebben behaald", vervolgt Van der Meer. "Uit onderzoek blijkt dat maar liefst de helft van onze klanten graag bij ons cursussen wil volgen, zodat zij op de hoogte blijven van vakontwikkelingen en trends."

 


30-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS