woensdag 8 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Koeler grijs gronddoek slaat aan

Koeler grijs gronddoek slaat aan

Ruim een half jaar na de introductie van het grijze gronddoek PhormiCool 200 GK is duidelijk geworden dat de telers die het grijze gronddoek zijn gaan gebruiken erg enthousiast zijn. In november 2019 vond de introductie plaats en ondertussen draaien de weefgetouwen bij de Belgische fabrikant Phormium op volle toeren en kan het de vraag amper bijhouden.

“Inmiddels zijn er een fors aantal projecten op lavavloeren, zowel binnen als buiten, aangelegd met PhormiCool 200 GK. Het grijze gronddoek blijft bij hoge zonnestraling duidelijk koeler. Naarmate het warmer wordt deze zomer zullen de temperatuurverschillen tussen het grijze en klassiek zwarte gronddoek groter worden”, aldus Arjan van der Veer, Sales Manager bij Phormium.

Het geheim zit hem volgens Van der Veer in de garens die gebruikt worden voor het doek. Phormium produceert deze volledig zelf op het bedrijf in Lokeren. Tijdens de extrusie van de garens worden unieke infrarood reflectoren toegevoegd die ervoor zorgen dat het doek beduidend minder opwarmt. "De combinatie van de aangepaste weefstructuur en de hoge mechanische resistentie zorgt bovendien voor een uitstekende waterdoorlaatbaarheid en maakt het gronddoek uitermate geschikt voor gebruik op lavavloeren, en dit voor zowel buiten- als binnenteelten", legt Van der Veer uit.

Het grijze gronddoek is momenteel alleen nog beschikbaar in de 200 grams versie, maar door het succes denkt Phormium er over na om het gamma verder uit te breiden. Het doek is beschikbaar in diverse breedtes en kan desgewenst op maat gemaakt worden van de bedrijfsvloer.


29-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS