woensdag 23 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Beekenkamp en Flier Systems ontwikkelen multifunctionele machine voor fust verwerking

Beekenkamp en Flier Systems ontwikkelen multifunctionele machine voor fust verwerking

De medewerkers van Beekenkamp Plants Vegetables hebben samen met Flier Systems een multifunctionele machine ontwikkeld voor de verwerking van fust. Per jaar levert Beekenkamp onder andere ruim 200 miljoen koolplanten door heel Europa. De trays waarin deze planten worden geleverd, worden vervolgens ook weer teruggebracht naar Maasdijk. Dagelijks komen er duizenden trays en bakken terug.

En daar begint dan vervolgens een arbeidsintensief, logistiek proces. In de trays en bakken blijven vaak lege pluggen of potgrond achter. De fusten moeten vervolgens afgestapeld en geleegd worden en waar nodig ook gewassen worden. Deze werkzaamheden blijven terugkeren en moeten vaak gebeuren in drukke, hectische tijden.

De medewerkers van de productie en van de Technische Dienst van Beekenkamp hebben hier nu samen met Flier Systems een oplossing voor bedacht. Er is een een multifunctionele machine ontwikkeld die speciaal voor Beekenkamp Plants gemaakt is. Hij is geschikt voor Tray 315, Tray 280, gele kweekplaten voor vruchtgewassen, bakken voor perspotten en hoge kopwandbakken.

"Het aanschaffen en ontwikkelen van deze nieuwe machine heeft geleid tot een enorme arbeidsbesparing. Waar er voorheen 5 of soms wel 6 collega’s bezig waren met het fust verwerken, draait de nieuwe machine met 1 of 2 collega’s. Er kunnen 1000 trays of bakken per uur doorheen waardoor het fust nog sneller verwerkt kan worden," aldus Beekenkamp.

Eind 2019 is er begonnen met de eerste plannen voor de machine. De machine draait nu een week volledig. "Er wordt nog gewerkt aan de kinderziektes van de machine, maar de resultaten zijn nu al ontzettend positief!"

 

bron: Beekenkamp Plants


26-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS