dinsdag 19 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

VOORN Spray Roses introduceert VOORN Seasons

VOORN Spray Roses introduceert VOORN Seasons

VOORN Spray Roses introduceert vier nieuwe trosroos variëteiten: Gentle Trendsetter, Gelato, Summerrose en Wedding Party. Om onderscheid te maken tussen het jaarrond en het seizoenassortiment worden alle seizoenproducten van VOORN verhandeld onder de nieuwe naam VOORN Seasons met onderscheidende verpakkingswijze en Seasons als beeldmerk.

De rozen worden duurzaam gekweekt, namelijk in de volle grond zonder gebruik van energie en zijn seizoensgebonden beschikbaar. De inmiddels veelzijdige collectie trosrozen van VOORN Spray Roses is speciaal geselecteerd en kenmerkt zich door een unieke bloeiwijze en de hoogwaardige kwaliteit, met de vier nieuwe VOORN Seasons trosrozen als nieuwe toevoeging.

Kweker Frank Voorn is op zoek gegaan naar een andere manier om het huidige jaarrond assortiment aan te vullen met nieuwe cultivars tijdens het trosrozen hoogseizoen van april tot aan november. Deze aanvulling wordt gerealiseerd door middel van de seizoenteelt die plaatsvindt op een aparte teeltlocatie in de volle grond.
“Nederland kent een uiterst geschikt klimaat voor seizoenteelt en hierdoor kunnen producten groeien op een natuurlijke wijze met al de benodigde energie van buiten. Vorig jaar is de eerste test opgezet met daarin zo’n 20 verschillende cultivars waarvan er 4 zijn geselecteerd. Wij zijn op zoek gegaan naar specifieke kleuren, bloemvorm en manier van open bloeien die perfect aansluiten op de vraag van de markt tijdens het hoogseizoen van onder andere huwelijken en events”, aldus Frank Voorn.

‘Gentle Trendsetter’ is prachtig apricot van kleur en bloeit volledig open met een zeer bijzonder ronde bloemvorm met gegolfde bloemblaadjes in het hart. ‘Gelato’ is meerkleurig, de buitenste bloemblaadjes zijn wit en kleuren van zachtroze naar een donkerroze hart. De prachtige bloeivorm maakt deze zoete trosroos echt beeldschoon. ‘Summerrose’ is champagne, crème van kleur en de bloemvorm met verrassende expressie van
verschillende vormen maken deze trosroos uniek. ‘Wedding Party’ is een bijzondere zuiver witte trosroos die zicht onderscheidt door de bloemvorm en
is rijkelijk gevuld met bloemblaadjes.
 


25-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS