maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Bedrijven Dutch Flower Group toekomstbestendig met nieuwe ERP-omgeving

Bedrijven Dutch Flower Group toekomstbestendig met nieuwe ERP-omgeving
Dutch Flower Group (DFG) gaat de bedrijfsprocessen van dochterondernemingen Bloom - Green Partners, Van Dijk Flora, SuperFlora en JZ Flowers verder automatiseren. Het kiest voor de bedrijven voor een Enterprise Resource Planning (ERP) oplossing van Infor die daarnaast ook financiële en rapportageflexibiliteit biedt om de bedrijven meer agile en toekomstbestendig te maken. DFG heeft hiervoor Infor Cloudsuite M3 geselecteerd, laat Infor weten.
 
 
Het huidige systeem dat Dutch Flower Group gebruikt, en waar het sinds begin deze eeuw mee werkt, zou het bedrijf niet ondersteunen bij het realiseren van zijn ambitie. Omdat DFG opereert in een zeer competitieve markt die snel digitaliseert en te maken heeft met unieke complexiteit is IT-modernisering cruciaal. Tegelijkertijd was DFG terughoudend met het implementeren van een nieuw ERP-systeem. “Na een grondige analyse hebben we voor Infor gekozen vanwege de bewezen branchespecifieke oplossing en de goede klik met het team”, aldus Michel van Hout, CIO van Dutch Flower Group. “Als je een grote operatie ondergaat, zoek je een professionele chirurg die je vertrouwt en waar je je prettig bij voelt; dat is wat we met Infor hebben." Nu het licentiemodel van Infor is afgestemd op de behoeften en dynamiek van DFG, volgen spannende tijden. Van Hout geeft aan blij te zijn Infor hen in dit nieuwe avontuur ondersteunt. "Voor Dutch Flower Group betekent dit dat we de mogelijkheid hebben om onze processen te herzien en te heroverwegen en te profiteren van een ERP-systeem dat een hoger niveau van geïntegreerde mogelijkheden biedt. Voor Infor is de uitdaging om ons te helpen procesverbeteringen door te voeren in onze branche door de inzet van meer automatisering” vervolgt Van Hout.
 
Dutch Flower Group levert wekelijks gemiddeld 75 miljoen bloemen, 10 miljoen boeketten en 10 miljoen planten. Zodra Infor CloudSuite M3 live is, hoopt Dutch Flower Group de bestaande bedrijfsprocessen te harmoniseren en te professionaliseren om de integraties soepel te laten verlopen. Van Hout: “We willen een automatiseringsgraad van 90 procent realiseren, het handmatige werk verminderen en de kwaliteiten van onze medewerkers ten volle benutten. Daarnaast willen we echt geïntegreerde processen realiseren in plaats van optimalisatie per afdeling, wat in het verleden onze enige optie was. "Ander doel is minder werken met Excel-sheets, maar nog belangrijker is het verwijderen van de ‘verborgen fabrieken’ in onze organisatie. Uiteindelijk willen we een geïntegreerde logistieke en financiële ERP-oplossing realiseren, die ons in staat stelt beter om te gaan met resources, verspilling te verminderen en onze doorlooptijden te verbeteren.”
 
Infor is specialist in zakelijke, branchespecifieke cloudsoftware met wereldwijd meer dan 68.000 klanten. Met Infor CloudSuite M3 investeert Dutch Flower Group in zijn toekomst door de back-end technologie te verbeteren om beter tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van markt en zijn klanten. “De Infor CloudSuite M3-oplossing is met name geschikt voor bedrijven als Dutch Flower Group, die vertrouwen op zaken als kostenreductie, operationele efficiëntie, flexibiliteit en snelheid”, aldus Kees van den Houten, VP & managing director Infor Benelux. 

Leandra de Boef | 25-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112John


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS