donderdag 13 augustus 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Bayer geeft strijd op en schikt rechtszaken over Roundup

Bayer geeft strijd op en schikt rechtszaken over Roundup

Chemiebedrijf Bayer heeft de jarenlange juridische strijd opgegeven: het schikt voor bijna 10 miljard euro met een groep Amerikanen, die claimen dat ze kanker hebben gekregen door onkruidbestrijder Roundup. De slachtoffers menen dat de onkruidbestrijder en zijn werkzame bestanddeel glyfosaat de kankervorm non-hodgkinlymfoom veroorzaakt. Het chemiebedrijf benadrukt dat de schikking niet betekent dat het bedrijf schuld bekent.

8,5 miljard euro is bedoeld voor het schikken van claims van huidige slachtoffers. De rest is gereserveerd voor toekomstige zaken. Vorige maand zou er al een mondeling akkoord bereikt zijn met de advocaten van de slachtoffers. Bayer moet nog tot een schikking komen met 25.000 klagers die nog niet akkoord gingen. Voor het bereiken van een akkoord met bijna 100.000 gevallen moest een afzonderlijk akkoord worden bereikt met 25 advocatenkantoren.

Bayer nam Monsanto in 2018 over voor een bedrag van bijna 60 miljard euro. Roundup zou een van de succesnummers geweest zijn van de aankoop, maar blijkt nu 2 jaar later eerder een financiële nachtmerrie voor Bayer. 


25-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS