dinsdag 19 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Hashtags op LinkedIn, een wereld aan mogelijkheden #blog

Hashtags op LinkedIn, een wereld aan mogelijkheden #blog

Eigenlijk ben ik wel benieuwd, of er nog mensen uit de sierteeltwereld zijn die iets met TikTok hebben gedaan, waar ik de vorige keer over schreef. Een leuk platform. Zonde als je er niet in elk geval eens goed over nadenkt of het voor jouw bedrijf en product in te zetten is.
In dit blog ga ik het weer over heel wat anders hebben. Gebruiken jullie het zakelijke platform LinkedIn wel eens als zoekmachine? Daarbij direct de vraag of jullie de hashtags weleens gebruiken en er weleens op zoeken of klikken. Nee? Jammer, want dan gaat er vaak een wereld open, een wereld aan mogelijkheden.

Hashtag op de sociale media

De term hashtag hoef ik niet meer uit te leggen. Het is de meest simpele vorm van zoeken op een sociaal platform. Vroeger eigenlijk alleen op Twitter maar tegenwoordig maakt eigenlijk elk platform daar gebruik van.
Het maakt van een term of gewoon een woord in een keer een zoekterm. Gebruik het ‘hekje’ en je woord wat erachter staat, wordt in een keer anders qua kleur. Klik er dan maar eens op en het platform waar je op zit gaat direct zoeken op die term. Erg herkenbaar denk ik.
Even een afbeelding……

Hashtags op LinkedIn, waarom?

Deze afbeelding zegt het eigenlijk al. Je kan zoeken en jouw lezers ook laten zoeken op termen, evenementen, industrietrends, gesprekken. Daar kan je jouw expertise gebruiken om je te mengen in het gesprek of discussie.

Mijn vraag is doe je dat wel eens? Een andere vraag is: hoe vaak gebruik je zelf een hashtag in jouw posts op het platform?

Zoeken, vinden en binden

Ik merk dat velen er niet of nooit gebruik van maken. Erg jammer. Anderen zoeken namelijk echt wel op LinkedIn en het zou toch jammer zijn dat jij als topkweker of top verkopende partij van een product, dienst of andere zaak dan niet direct in beeld zou komen. Dus mijn advies is om onder aan je post een paar hashtags te gebruiken die echt van belang zijn.

Dan niet, zoals je vaak op Instagram tegenkomt, gelijk 25 stuks of meer, maar gebruik ze gerust. Anderen weten jou daarop te vinden als ze zoeken. De kans is zeer groot dat de ‘zoekers’ toch wel met een reden op zo’n zoekterm klikken. Schijnbaar hebben ze interesse of zoeken ze meer informatie. Een kans voor jouw bedrijf zou ik zeggen.
Maar andersom ook. Jij kan zoeken op een hashtag die voor jouw bedrijf/product van belang is. Je weet dan wat erover gezegd wordt. Daar kan en mag je gebruik van maken. Toon je kennis en kunde en maak er gebruik van in de conversatie.

Een andere vorm is het inzetten van een eventnaam als hashtag. Gebruik deze wanneer je op een beurs staat en LinkedIn gaat inzetten om aan te geven dat je er staat en dat je jouw potentiële klanten iets nieuws wil laten zien of iets wil vertellen. Gebruik de hashtag van de beurs ook in jouw posts op LinkedIn.
Bij andere platforms zie ik het wel maar op het zakelijke niet. Ook nu weer jammer, een gemiste kans.

Zullen we voortaan 2 hashtags, die voor jouw eigen bedrijf of product van belang zijn onder een post op LinkedIn zetten? En één maal per 2 weken eens op een andere klikken. Er zal een wereld voor je opengaan. 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
25-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS