dinsdag 19 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Dames Plants sluit zich aan bij Hamiplant

Dames Plants sluit zich aan bij Hamiplant

Plantenexportbedrijf Dames Plants sluit aan bij Hamiplant en wordt daarmee onderdeel van Dutch Flower Group.Dit is de tweede overname van Dutch Flower Group in korte tijd. Vorige week nam het al Superplant over, dat zich aansloot bij OZ Planten. Onder het motto ‘beter een goede buur…’ waren Dames Plants en Hamiplant al langer met elkaar in contact. Vanuit deze relatie is het besluit tot aansluiting uiteindelijk ontstaan. Onder Dames Plants valt sinds 2016 ook Beau Plants. Het management en de bedrijfsnamen van Dames Plants en Beau Plants blijven na de aansluiting ongewijzigd.

V.l.n.r. Leon Buskermolen (Hamiplant), Carlo Nuijten (Dames Plants), Martin Vingerling (Hamiplant)  

Directeur-eigenaar Carlo Nuijten van Dames Plants heeft hiertoe besloten om de onderneming in een volgende groeifase te kunnen brengen. In Hamiplant ziet Nuijten de beste partner om dit te kunnen realiseren. “De schaalgrootte van Hamiplant en het netwerk van kwekers is de perfecte match om onze klanten naar de toekomst toe de zekerheid te geven van de full service belofte waar wij sinds onze oprichting voor staan. Door de samenwerking zal ik mijn energie en passie volledig kunnen richten op de klanten en onze toeleveranciers”, licht Nuijten zijn beslissing toe. Dames Plants richt zich vanuit Honselersdijk op de fijnmazige belevering met kamer- en tuinplanten van tuincentra en bloemisten in meer dan 20 landen in Europa.

“Hamiplant heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in zowel haar digitale als fysieke platform. De overname van de activiteiten van EDD begin vorig jaar hebben deze ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht. Hierdoor zijn wij als organisatie nu optimaal ingericht om ook Dames Plants te faciliteren in de verdere uitbouw van haar kleurrijke klantportefeuille”, reageert algemeen directeur Leon Buskermolen van Hamiplant op de overname van Dames Plants.


Leandra de Boef | 22-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS