donderdag 13 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Na vernietigen van planten nu gouden bergen voor sommige tuinders: Ik houd mijn hart vast voor tweede virusgolf

Na vernietigen van planten nu gouden bergen voor sommige tuinders: Ik houd mijn hart vast voor tweede virusgolf

De sierteeltsector herstelt zich van de enorme financiële klappen door het coronavirus, maar heeft nog een lange weg te gaan. Toch zijn er tuinders die eerst hun overschotten moesten vernietigen en nu goud geld verdienen aan een kleinere oogst.

,,De tweede helft van maart en heel april waren erg slecht voor de handel in bloemen en planten. Sommige producten zijn qua prijs en afzet nu aan de beterende hand”, vertelt FloraHolland-woordvoerder Michel van Schie. De veiling in Honselersdijk en ook de tuinders en handelaren in het hele Westland zijn flink geraakt door de (deels) gesloten grenzen van handelslanden en de teruglopende consumentenverkoop van bloemen en planten.

Jelle Strijbis van SV.CO uit De Lier moest liefst 90.000 kalanchoë’s (schalen) onverkocht weggooien. ,,Het deed echt pijn om die afvalbergen te zien liggen”, zegt de directeur van de vijf locaties tellende potplantenkwekerij. De vier heel slechte weken kostten hem heel veel geld. Bovendien had SV.CO twee jaar eerder de huidige kas met drie hectare uitgebreid. Door de coronacrisis liep het bedrijf meer dan een miljoen euro aan omzet mis. Voor een deel van de zeventig medewerkers werd arbeidstijdverkorting aangevraagd.

Lees hier het hele artikel

bron: AD.nl - Michiel van Gruijthuijsen


18-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS