donderdag 13 augustus 2020
Let Hope Bloom Zomervakantie

Dümmen Orange en ProRoot breiden samenwerking uit in Kenia

Dümmen Orange en ProRoot breiden samenwerking uit in Kenia

Dümmen Orange en ProRoot hebben een overeenkomst getekend voor samenwerking in Kenia op gebied van snijrozen. De overeenkomst geeft Dümmen Orange de volledige licentie om de rozenonderstammen van ProRoot te vermeerderen, op basis van de bestaande genetica én die van veredelaars die op dit moment door Dümmen Orange in Kenia worden vertegenwoordigd.

De overeenkomst is getekend door Reinoud Hagen, Managing Director snijbloemen EMEA bij Dümmen Orange, Koen Stigter, Product Manager rozen bij Dümmen Orange en Peter van de Pol Jr., Managing Director en partner bij PRO. PRO is veredelaar van revolutionaire nieuwe rozenonderstammen Protatu en Protano. ProRoot Limited is de Keniaanse vestiging van PRO en een joint venture van Stokman Rozen Kenya en PRO. Zowel PRO als ProRoot zijn volledig onafhankelijk en in particuliere handen. Beiden vastbesloten een bijdrage te leveren aan een betere, meer winstgevende, duurzame en toekomstbestendige sierteeltsector.

Peter van de Pol Jr. over de samenwerking: "Dümmen Orange en ProRoot hebben een lange geschiedenis van nauwe samenwerking. Deze nieuwe ontwikkeling maakt het voor klanten van Dümmen Orange mogelijk gebruik te maken van ProRoot-onderstammen en te profiteren van het positieve CO2-effect tegen een fractie van de investeringskosten."

"Dümmen Orange, met name het team in het Keniaanse Naivasha, kijkt ernaar uit de onderstammen van ProRoot in Kenia te kunnen vermeerderen. Door de jaren heen hebben wij allerlei informatie over de ProRoot-rassen kunnen verzamelen en de prestaties kunnen volgen in zowel ons eigen assortiment als dat van andere veredelaars die wij vertegenwoordigen. Het werken met verschillende onderstammen verschaft nieuwe inzichten in hoe de planten zich gedragen en biedt daarmee nieuwe kansen", aldus Koen Stigter over de nieuwe overeenkomst.


22-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS