donderdag 13 augustus 2020
Let Hope Bloom Zomervakantie

Limonium Salt Lake Parel van 2020

Limonium Salt Lake Parel van 2020

De Limonium Salt Lake van Royal van Zanten is door het publiek gekozen tot Parel van 2020. Uit een eerder bekend gemaakte top 10, waren 3 toppers gekozen door een vakjury. Het was vervolgens aan de consument om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Zij konden via de socialmediakanalen van het bekende tuinprogramma stemmen op Surdiva White Blanket van MNP/Suntory, Astelia Red Shadow van Plantipp of Limonium Salt Lake van Royal van Zanten.

Limonium Salt Lake kreeg bijn 60 procent van de stemmen en mag zich de parel van 2020 noemen. Ivo Putman van De Grote Tuinverbouwing noemt Limonium Salt Lake ‘een tropisch cadeautje’ en daar waren de consumenten het mee eens. De zoutkristallen die haar bladeren bedekken trekken veel vlinders en insecten aan. De teelt van de Limonium heeft bovendien een lage energie-impact en draagt daardoor bij aan het duurzame, milieuvriendelijke karakter van Salt Lake. Daarnaast is ze droogte- en warmtetolerant én geeft ze een zee aan paarse bloemen! Doordat de plant weinig verzorging vraagt, is ze ook geschikt voor iedereen zonder groene vingers!

Deze parel is te zien in de laatste zomeraflevering van De Grote Tuinverbouwing.2. ‘De Astelia is gewoon een toppertje. Door het prachtige tweekleurig blad met unieke zilveren tint brengt ze je tuin echt tot leven’, aldus Ivo. Astelia Red Shadow vraagt zeer weinig verzorging en is ideaal voor in een pot of in de volle grond.

Ivo Putman en Rob Verlinden van De Grote Tuinverbouwing gaan sinds 2019 samen met team Pull Position jaarlijks op zoek naar de meest bijzondere parel van het nieuwe tuinseizoen. Vanwege het cancelen van bijna alle evenementen, kon de parelactie dit jaar niet fysiek door gaan. Met de online invulling van de parelactie maakten kwekers en veredelaars ook dit jaar kans op een plekje in het goed bekeken tv-programma. 


Leandra de Boef | 19-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS