woensdag 8 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Floriade 2020 in Almere gaat toch door

Floriade 2020 in Almere gaat toch door

Floriade Expo 2022 in Almere gaat door. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond 18 juni besloten. De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober 2022. Eind maart vormde de uitbraak van de coronapandemie wereldwijd de aanleiding om de mogelijke effecten hiervan op de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 in Almere nader te onderzoeken. De kern van het hieruit voortvloeiende advies luidde: "ga door met Floriade Expo 2022, schrijf het verhaal van de Floriade nogmaals goed op en verbeter de communicatie hiervan, en pas het programmamanagement aan."

Links: Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 B.V. Rechts: Jan Hoek, wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Democratische Vernieuwing - Feenstra Fotografie

Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022, is blij met de uitkomst van de stemming in de gemeenteraad. “Samen met de gemeente Almere, provincie Flevoland, Rijksoverheid, Nederlandse Tuinbouwraad en al onze partners zijn wij in 2022 in staat om tot de gewenste Floriade-programmering te komen en de wereld te verrassen.”

In 2022 is Almere een half jaar lang hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Het thema is ‘Growing Green Cities’. De Nederlandse tuinbouw presenteert, samen met nationale organisaties en internationale deelnemers, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Naar verwachting zullen twee miljoen gasten uit binnen- en buitenland de wereldtuinbouwtentoonstelling bezoeken. Inmiddels hebben 210 bedrijven zich gecommitteerd aan Floriade en hebben reeds 33 landen hun deelname bevestigd. 

Wethouder Jan Hoek: “Met heel veel verschillende partijen werken we al geruime tijd aan de wereldexpo en aan de nieuwe groene stadswijk die daaraan verbonden is. Ik ben blij dat we deze samenwerking kunnen voortzetten. De Floriade, het programma met de stad op weg daarnaartoe, en de nieuwe wijk Hortus, dat alles bij elkaar helpt ons verder in de ontwikkeling van Almere naar een groene en gezonde stad. Bewoners, instellingen en ondernemers gaan hiervan profiteren.”
 

 

 


18-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS