donderdag 13 augustus 2020
FN TOP add Zomervakantie

Bloomon biedt 100 procent biologisch boeket aan

Bloomon biedt 100 procent biologisch boeket aan

Bloomon introduceert een boeket aan van 100% biologische bloemen, de eerste echte "Bio-bos". Duurzaamheid is ook voor bloomon een belangrijk thema. Met de nieuwe bio-bos wil het klanten in heel Nederland en België de mogelijkheid geven om biologische bloemen te kunnen ervaren.

Biologische bloemen worden in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld. Dat wil zeggen met gebruik van natuurlijke meststoffen en sterke rassen, mechanische onkruidbestrijding en diversiteit op en rond het veld om natuurlijke vijanden te stimuleren. De Bio-bos is vanaf 18 juni tot eind september, of zolang de bloemen beschikbaar zijn, verkrijgbaar in gelimiteerde oplage.

"We zouden ze wel willen hebben in alle soorten en maten en het hele jaar door. Maar het aanbod van biologische bloemen van Nederlandse bodem is nog beperkt en ze zijn alleen tijdens de zomermaanden verkrijgbaar", aldus Anton van Duijn, style director bij bloomon. Voor de Bio-bos wordt alleen samengewerkt met Nederlandse biologische kwekers die enkel biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken en een Skal-certificaat hebben.

Een van de biologische kwekers waar bloomon mee samenwerkt voor de Bio-bos is Julian Langelaan van Op Beemster Klei in Middenbeemster: "Doordat biologische bloemen op kleine schaal beschikbaar zijn, is dit voor veel mensen nog onbekend terrein. Hopelijk draagt de aandacht die bloomon creëert bij aan het bekender worden van biologische bloemen en leidt dit uiteindelijk tot meer biologische bloementeelt."


18-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS