donderdag 13 augustus 2020
Zomervakantie Let Hope Bloom

Pilot Landelijk Veilen snij-anthurium start in september

Pilot Landelijk Veilen snij-anthurium start in september

Op donderdag 3 september 2020 start Royal FloraHolland met de pilot Landelijk Veilen. De pilot start met snij-anthurium als eerste productgroep. Alle snij-anthurium-kwekers doen mee aan de pilot. Royal FloraHolland zet met deze pilot een eerste stap richting landelijk veilen.

De pilot Landelijk Veilen snij-anthurium start om 07.10 uur op klok 6, waarop het aanbod van Aalsmeer en Naaldwijk aaneengesloten wordt geveild. In Rijnsburg wordt tijdens de pilot de lokale klok in stand gehouden en kopers in Rijnsburg kunnen via KOA inkopen op de landelijke klok. Voor alle locaties geldt dat Royal FloraHolland tijdens de pilot het transport van de gekochte producten tussen onze vestigingen verzorgt.

Snij Anthurium KeukenhofArchieffoto snij-anthurium presentatie Keukenhof

De pilot wordt uitgevoerd met de huidige veilsystemen, die oorspronkelijk niet gebouwd zijn om landelijk te veilen. Royal FloraHolland geeft danook aan dat de pilot geen representatieve test is voor de eindsituatie, maar wel een om veel van te leren! "Met deze pilot zetten we de eerste stappen in het gelijktrekken van aspecten binnen het veilen, zoals één veiltijdstip voor een productgroep en aantallen drukken. We toetsen ook onderdelen van onze logistieke dienstverlening, zoals het transport tussen de locaties. Ook als dit een andere locatie is dan waar de producten zijn aangevoerd."

Tijdens de pilot worden metingen uitgevoerd en worden de ervaringen van kwekers, kopers en  interne processen gevolg. Op basis hiervan worden vervolgstappen om uit te breiden of aan te passen bepaald en wordt bekeken welke vervolgstappen mogelijk zijn om de pilot te wijzigen of uit te breiden. 


17-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS