donderdag 13 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Nieuw Brits grenscontroleregime wordt in drie fases ingevoerd

Nieuw Brits grenscontroleregime wordt in drie fases ingevoerd

Het nieuwe Britse grenscontroleregime voor import van goederen uit de Europese Unie zal vanaf 1 januari 2020 in drie fases worden ingevoerd. Dat heeft de Britse regering aangekondigd. Het nieuwe regime wordt ingevoerd na het verstrijken van de Brexit-transitieperiode op 31 december 2020.

De eerste fase gaat in op 1 januari 2021, de tweede fase op 1 april en de derde fase op 1 juli, wanneer het volwaardige regime van kracht wordt. In de tussentijd zal worden geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur voor sanitaire en fytosanitaire inspecties.

De eerste drie maanden gelden voor de import van standaardgoederen slechts basisregels rond import en hebben handelaren 6 maanden de tijd om hun douaneaangiften in te dienen. De betaling van douanetarieven kan worden uitgesteld totdat de douaneaangifte is ingediend. Voor de eerste 6 maanden hoeven er geen veiligheidsverklaringen te worden aangeleverd, maar handelaren moeten wel rekening te houden met enkele andere processen, zoals de betaling van BTW bij invoer.

Voor de import van levende dieren en plantaardige producten met hoog risico is vanaf 1 januari 2021 direct prenotificatie en gezondheidsdocumentatie vereist en voor dierlijke bijproducten met hoog risico prenotificatie. Controle van documenten wordt op afstand gedaan en fysieke inspectie van hoog-risico-goederen wordt gedaan op de bestemming of op een andere bevoegde locatie. Vanaf april zijn prenotificatie en gezondheidsdocumentatie vereist voor alle dierlijke producten en gereguleerde plantaardige producten.

Vanaf juli moet voor de import van alle producten een volledige aangifte worden gedaan en moeten alle importtarieven bij binnenkomst van de goederen worden betaald. Ook worden er in juli volledige veiligheidsverklaringen geïntroduceerd. Er zal een toename zijn in het aantal fysieke checks en steekproeven op goederen waarvoor sanitaire en phytosanitaire checks nodig zijn. Deze checks zullen plaatsvinden op Britse Border Control Posts.

bron: Agroberichten Buitenland


17-06-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS